ERZURUM´A GELMEK TE YASAK GİTMEK TE!

Alınan yeni kararlara göre; ilçelerden Erzurum´a gelmek yasak, iki kişiden fazla bir araya gelmekte...

Tarih: 01.01.0001 00:00
 ERZURUM´A GELMEK TE YASAK GİTMEK TE!

Sinan AYDIN

Erzurum´da koronavirüs yasaklarına yenileri eklendi, kurul yeni kararları ile işi ne kadar sıkı tuttuğunu gösterdi. Vali Okay Memiş´in başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında kentte yeni yasak karaları aldı. Buna göre; Erzurum´a ilçelvrdemn dahi gelmek yasaklandı. Ayrıca iki kişiden fazla vatandaşın bir araya gelmesi yasaklandı. Çocukların market ve pazar yerlerine alınması da yasaklandı. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle koronavirüsle mücadele kapsamında il valiliklerine geniş yetkiler vermişti. Geçtiğimiz günlerde toplanan kurul Cumhuriyet Caddesi´ne park yasağı getirmişti. Kurul ikinci toplantısından bir dizi yeni önlemler aldığını duyurdu.

ŞEHRE GELENLERE 14 GÜN KARANTİNA

Buna göre şehre her ne şekilde olursa olsun (Karayolu, Havayolu) giriş yapacak kişilerin 14 gün süreyle ikametgâhlarından ayrılmamalarına, kolluk birimleri tarafından takiplerinin yapılmasına karar verildi. Kolluk birimleri tarafından havaalanı, otogar ve şehir giriş güzergahlarında gerekli çalışmalar yapılıp, kente giriş yapacak kişilere 14 gün ev izolasyonu yazılı olarak tebliğ edilecek. Bu kişilerden ikametgâhlarından ayrılmamaları yönündeki ikaza uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu´nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak.

İLÇELERDEN ERZURUM´A GELİŞLERDE YASAKLANDI

İlçelerden İl Merkezine gelen araçların tedarik, üretim zinciri ve sağlık dışında çok zorunlu haller olmadıkça il merkezine gelmelerine 30 Nisan 2020 tarihine kadar müsaade edilmeyecek. Zorunlu hallerde Kaymakamlıklardan Seyahat İzin Belgesi alınması şartıyla ilçelerden çıkış yapabilecek.

İKİ KİŞİDEN FAZLA YAN YANA GEZMEK YASAK

İl genelindeki cadde ve sokaklarda, üç (3) veya daha fazla kişiden oluşan gruplar halinde dolaşması ise ikinci bir emre kadar yasaklandı. Uygulama kolluk kuvvetleri tarafından denetlenecek. Vatandaşların market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı