- Erzurumlu kadınlar temel internet kullanımını öğrendi

Türk Telekom´un ?Şimdi Senin Zamanın? sloganıyla kadınlara yönelik başlattığı teknoloji seferberliğinin 21-22 Eylül tarihlerindeki durağı Erzurum oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
- Erzurumlu kadınlar temel internet kullanımını öğrendi

Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı Gezici Eğitim Tırında gerçekleşen eğitimde Erzurumlu kadınlar temel internet kullanımını öğrendi. 
Teknoloji seferberliği projesinde ?´Herkes için erişilebilir iletişim´´ vizyonu ile hayata geçirilen ?İnternet´le Hayat Kolay´ projesiyle aynı vizyon çerçevesinde, bu kez özellikle kadınların teknoloji eğitimi alması hedefleniyor. Teknoloji seferberliği ile katılımcılar e-devlet başta olmak üzere, Skype ve Google Maps gibi uygulamaları nasıl kullanacaklarını da öğrenme fırsatı elde etti.
Türkiye´yi dolaşacak olan gezici eğitim tırında ve Türk Telekom Müdürlükleri´nde toplam 38 ilde kadınlara teknoloji eğitimi verecek. Proje kapsamında şu ana kadar Erzurum´un yanı sıra Ankara, Iğdır, İstanbul Ataköy, Trabzon, Erzincan, Bingöl, Muş ve Bayburt´ta Türk Telekom bölge ve il müdürlüklerinde; Ordu, Giresun, Artvin Hopa ve Ardahan´da ise gezici eğitim tırında eğitim verildi. Proje sonunda yaklaşık 3 ay içerisinde toplam 4 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı