Erzurum´un tarihini başkent´te canlandırdı

Ankara´da uzun yıllardır turizm ve konaklama sektörlerinde faaliyet gösteren Erzurumlu İşadamı Selami Ergün, sahibi olduğu oteliyle de adından söz ettiriyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´un tarihini başkent´te canlandırdı

Erzurum´u Ankara´da tanıtmak amacıyla yapılan her türlü organizasyonda başı çeken Ergün, oteline verdiği isimle de dikkat çekiyor. Oteliine Erzurum´un tarihteki ilk ismi olan "Karin"i vererek "Royal Carine" diye adlandıran Selami Ergün, neredeyse yılın tamamında yerli ve yabancı binlerce turisti konuk ediyor.
Geçtiğimiz hafta Ankara´da organize edilen "Erzurum Tanıtım Günleri" organizasyonu için otelinin kapılarını ardına kadar açan Ergün, Başkent´te Dadaş misafirperverliğinin en güzel örneklerini sergiliyor. Ankara´daki turizm sektörünün neredeyse devleriyle yarışan Ergün, ekonomiye sağladığı katma değerin yanında Erzurum´un markalaşması için de çalışıyor.
OTELİNE ERZURUM´UN TARİHTEKİ İLK İSMİNİ VERDİ...
Erzurum´un her yönüyle marka bir şehir olduğuna dikkati çeken Selami Ergün, "Erzurum, günümüze kadar uzanan tarihsel süreç içerisinde çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehirdir. Bu bakımdan Erzurum´da tarihin her dönemine ait sayısız eserler ve izler bulunmaktadır. Erzurum´un geçmişte taşıdığı isimlerin çeşitliliği ve zenginliği de, işte bu izlerden sadece bir tanesidir" dedi. Ankara´da uzun yıllar "Selvi" adıyla hizmet veren otelini son birkaç yıldır Erzurum´un tarihine ait bir değerle bütünleştirdiklerini kaydeden Ergün, "Turizm sektöründe markalaşabilmek çok önemli. Bu sürecin ilk adımı ise, faaliyet gösterdiğiniz alanda anılmak istediğiniz isimdir. Biz de yıllarca ´Selvi´ olarak bilinen otelimize, Erzurum´un tarihteki ilk ismi olan Karin´i (Carine) verdik. Anlamı ´muhteşem´ demek olan ´Royal´ kelimesiyle de, Karin´i birleştirerek sektöre ´Royal Carine´ adıyla girdik" diye konuştu.
Türkiye´nin dört bir yanından Başkent´e gelen Erzurumluların vazgeçilmez adresi haline gelen Royal Carine´nin en büyük amacının Ankara´da zirveye oturmak olduğunu dile getiren Ergün, "Ankara´da hem Erzurum misafirperverliğini, hem de tarihi geçmişimizi ve kültürel zenginliğimizi yaşatıyoruz" ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı