Hafızlar icazet alacak

Erzurum İl Müftülüğü tarafından Kur´an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 333 kız / erkek öğrenci için hafızlık icazet programı düzenlenecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hafızlar icazet alacak

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da Kur´an-ı Kerim´e olan bağlılık, her geçen gün artıyor. Hafızlık geleneğini yaşatmak için her yıl bir dizi programlar yürüten Erzurum Müftülüğü, bu kapsamda hafızlık geleneği çerçevesinde her yıl yüzlerce hafızın icazet almasını sağlıyor. 1001 Hatim geleneğiyle de gündemde olan şehrimiz, Hafız yetiştirmede de Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Erzurum İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, 333 hafız için icazet programı yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada, şöyle denildi: ?? Her yıl coşkuyla tertip edilen hafızlık icazet programına, bir yenisi de bu yıl eklenmektedir.  Palandöken ve Yakutiye ilçelerine bağlı Kur´an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 333 kız / erkek öğrencilerine hafızlık icazet programı düzenlenecektir.

 

İCAZET TÖRENİ NEDİR?

 

Program, Erzurum İl Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum İl Müftülüğü bünyesinde 16 Ocak 2020 Perşembe günü erkekler için 13.30 da Erzurum Kapalı Spor Salonunda, bayanlar için de 19.00 da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenecektir. Kur´an bülbüllerimizin bu anlamlı icazet programlarına tüm halkımız davetlidir.´´ İcazet, genellikle İslam sanatları alanında, ustanın talebesine verdiği, bir nevi diplomadır. Kelime manası olarak izin, ruhsat demek olup, bu izinin resmedildiği belgeye ise icazetname denir. Yani icazetnameler günümüz dilinde, mezuniyet belgesi veya diploma olarak kullanılır. Bu belgelerin verildiği törenlere ise İcazet Töreni veya İcazetname Töreni denir. Hat sanatında talebenin hocası ile birlikte genelde iki ayrı hocanın daha imzası ve muvafakatı ile icazetname düzenlenir. 


 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı