İkizler Polonya´dan başarıyla döndü

Dünyanın ve Türkiye´nin tek lisanslı otizmli ikiz kayakçıları Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, başarılarına yenilerini ekliyor. Polonya´nın Zakopane kentinde düzenlenen İNAS Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Yarışmasında derece ile dönen Aliye Zeynep ve

Tarih: 01.01.0001 00:00
 İkizler Polonya´dan başarıyla döndü


27 Şubat 3 Mart tarihleri arasında Polonya´nın Zakopane kentinde yapılan yarışmalara katılan sporcular; küçük slalom, büyük slalom ve GS yarışlar olmak üzere 3 dalda büyük başarı ile döndü. Gelecek vadeden sporcular arasında yerini alan Zeynep ve Murat Bingül, aldığı kupalarla Türkiye´yi ve Erzurum´u en iyi şekilde temsil etti. 
En uzun pist yarışlarında Zeynep Bingül dünya 7´ncisi ve Avrupa 6´ncısı olurken, GS´de Murat Bingül dünya 13´üncüsü Avrupa 8´incisi, büyük slalom yarışlarında Zeynep dünya 7´ncisi, Avrupa 6´ncısı, Murat dünya 12´ncisi, Avrupa 7´ncisi oldu. Küçük slalom yarışlarında Zeynep dünya 6´ncısı Avrupa 5´incisi, Murat dünya 12´ncisi, Avrupa 7´ncisi Erzurum´un göğsünü bir kez daha kabarttı. 
Başarılarından dolayı sporcuları ve antrenörlerini kutlayan Vali Azizoğlu, başarılı sporculara altın hediye etti. 
Aldıkları kupalarla birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu´nu ziyarete gelen Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül´e Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum BİKE Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kocaman, antrenörler Arif İlhan ve Sema Demirci eşlik etti. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı