MÜSİAD´dan Esad ve destekçilerine tepki

MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, Türkiye´nin girişimleri ile sağlanan ateşkesin Esad rejimi ve destekçileri tarafından bozulması üzerine; Doğu Halep´te sivillere yönelik yaşanan saldırıları sert bir dille kınadı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 MÜSİAD´dan Esad ve destekçilerine tepki

 
Halep´in doğusunda hava saldırıları, batısında ise bombalamalar nedeniyle çok sayıda sivilin öldürüldüğüne dikkat çeken MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, Esad rejimi ve destekçilerini savaş suçu işlemekle suçladı. Bayır, özellikle hava saldırıları nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin öldürüldüğünü belirten Başkan Bayır, bombalamalar sonucu Halep´in doğusunda hastane, batısında ise okulların işlemez hale geldiğini hatırlattı. Bayır, sivillere ve sivil alt yapıya yönelik saldırıların savaş suçu olduğunun altını çizerek, Halep´te sadece son bir haftada binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.
Kimyasal dahil her türlü silahın Halep´te sivillere karşı kullanıldığını söyleyen MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, ?Türkiye son diplomatik hamlesiyle hiç olmazsa Halep´te sıkışan sivillerin tahliye edilmesini sağlamaya çalıştı ancak Esad rejimi ve destekçileri bu anlaşmayı haince ihlal ederek Halep´te insanlık suçu işlemiştir. Halep´te yüz binlerce insanı katleden ve ülkesini yabancı güçlere peşkeş çeken ´Esad rejimi ve destekçileri biran evvel bu anlaşmaya uymalı ve sivil masum insanları öldürmekten vaz geçmeli. Halep´teki ateşkesin tüm Suriye´ye yayılarak Suriyelilerin arzu ettiği bir yönetime kavuşmaları en büyük temennimizdir. Türkiye daha önce olduğu gibi bugün de mazlum Suriyeli kardeşlerimize kucak açmış ve açmaya da devam edecektir.? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı