Vali Azizoğlu: ?Bin Bir Hatimlerin akan gözyaşını dindirmesini diliyorum?

Erzurum´a özgü bir gelenek olan Bin Bir Hatimler ilk defa bu yıl orijinaline uygun bir şekilde, at sırtında okutularak başlatıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vali Azizoğlu: ?Bin Bir Hatimlerin akan gözyaşını dindirmesini diliyorum?

 Bin bir hatimleri başlatan Pir Ali Baba´nın Tuzcu Köyünde ki kabrinde düzenlenen törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, Halep´te yaşanan insanlık dramına vurgu yaptı ve akan kan ve gözyaşlarının bir an önce dinmesi dileğinde bulundu. 
Başta Erzurum olmak üzere İslam coğrafyasının deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerden korunmasını sağlamak amacıyla Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan bin bir hatimlerin okunmasına bu yılda başlanıldı. Başta ayaz paşa camii olmak üzere Erzurum´da ki tüm camiiler ve kuran kurslarının yanı sıra evlerde de okunmasına başlanan Bin Bir Hatimler 13 Ocak 2017 Cuma gününe kadar devam edecek.
Bin Bir Hatimlerin okunmasının yıldönümünde, ilk defa gerçeğine uygun bir uygulama yapıldı ve at sırtında 4 hafız, Tuzcu Köyü´nden itibaren Kur´an okumaya başladılar. Pir Ali baba Tepesi´nde düzenlenen etkinliğe Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müftü Vekili Celal Büyük ile bürokratlar ve hafızlık eğitimi alan öğrenciler katıldı.
Pir Ali Baba adına yaptırılan külliye önünde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Halep´te yaşanan insanlık dramına vurgu yapan Vali Azizoğlu, ?Kur´an-ı Kerim, insanlar için hem bir şifa ve hem de bir rahmettir. Yaklaşık 500 sene önce Pir Ali Baba Erzurum´da, insanlık için beladan, musibetten, afattan, kötülüklerden korunmak için, Kur´an-ı Kerim´i bin bir defa okutarak bir gelenek başlatmış, bu gelenek 500 yıl boyunca devam etmiş. Kuran´ı Kerim´in mana ve ruhuna uygun olarak yapılan bu gelenek, inanıyorum ki, daha nice yüz yıllar boyunca devam edecek. Bugün bu rahmetin ve kar´ın yağdığı, Pir Ali Baba Türbesi önünde, bütün dünyaya bir mesaj vermek gerekirse; İslam Coğrafyası´nda maalesef kan ve gözyaşı hakim. Bin Bir Hatimler´in, akan gözyaşı ve kan´ın durmasına vesile olmasını diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı