2,5 yıl aradan sonra kayakla atlayıp, gökyüzünü renklendirdiler

Erzurum´da Kayakla Atlama Kulelerinde düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalararası Kupası´na katılan sporcular gökyüzünü renklendirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
2,5 yıl aradan sonra kayakla atlayıp, gökyüzünü renklendirdiler


Erzurum´da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan ve 15 Temmuz 2014 tarihine meydana gelen heyelanla göçen atlama kuleleri, 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için yeniden inşa edildi.
Erzurum´un ev sahipliğinde yapılacak Avrupa´nın 50 ülkesinden 17 yaş altı olimpik sporcuların yarıştığı ve dünyanın en büyük olimpik kış sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan EYOF için kentteki kış sporları tesislerinin eksikleri gideriliyor. Erzurum´un simgesi haline gelen Kiremitlik Tepe´deki atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmaları da tamamlandı. EYOF´a yetiştirilen ve Türkiye´de tek olan atlama kulelerinde 2,5 yıl aradan sonra yeniden atlayışlar yapıldı. Kayakla Atlama Kulelerinde Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalar arası Kupası´na katılan sporcular gökyüzünü renklendirdi.
EYOF 2017 Erzurum´a en fazla sporcuyla katılan ülkeler arasında yer alan Slovenya´nın kayakla atlama sporcularından Timi Zajc, Erzurum Atlama Kuleleri´nde düzenlenen FIS Kıta Kupa yarışları ile kendini EYOF 2017 için test etti.
Türkiye´ye ilk kez gelen Zajc Türkiye´yi ve Erzurum´u çok beğendiğini belirtti. Avrupa´nın birçok ülkesinde atlama fırsatı bulan genç sporcu, "Buradaki kayakla atlama kulelerini Avrupa ile kıyaslayacak olursak hemen hemen aynı. Tek fark burada rakımın biraz daha yüksek olması. Avrupa´da da atlıyoruz ama her şey neredeyse aynı ve gayet güzel" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı