5. üniversite- basın buluşması gerçekleşti

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum´da faaliyet gösteren basın kuruluşu temsilcileriyle 5. kez bir araya geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
5. üniversite- basın buluşması gerçekleşti


"Yeni Nesil Üniversite" gündemiyle Konukevi 2´de düzenlenen toplantıda, gazetecilerle buluşan Rektör Çomaklı´ya, daha önce oluşturulan İhtisas Komisyonları, üniversite yönetimi, fakülte dekanları ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin eşlik etti.
Toplantıya teşrif eden gazetecilere hitap eden Rektör Çomaklı, göreve geldikleri günden bu güne, üniversite-toplum kaynaşmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, 5.´si düzenlenen üniversite-basın buluşmasının artık sağlam bir zemine oturduğunu söyledi.
Üniversite- basın toplantılarının gün geçtikçe daha faydalı bir hale geldiğini belirten Rektör Çomaklı, toplantıların gerçekleşmesinde emeği geçen İhtisas Komisyonlarına teşekkür etti.
Rektör Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite gerekliliklerinden birinin de toplumsal birlikteliği sağlamak olduğunu ifade etti.
Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini başlattık. Aslında göreve geldiğimiz ilk günden beri temel gayemiz bu yöndeydi. Yenilikçi, girişimci üniversite olmanın temel hedefi üniversite- toplum birlikteliğidir. Bunun için çalışıyor ve hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.
Geçtiğimiz haftalarda, Atatürk Üniversitesinin geleceğini ortak akılla tasarlamak, dönüşüm vizyonunu oluşturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarını belirlemek üzere 14 ay sürmesi planlanan projenin ilk aşaması olan Arama Konferansını, Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ´ın da katılımıyla gerçekleştirdik. Bu projemizin önemli bir ayağını STK´lar oluşturuyor. Toplumla kaynaşma noktasında bizlere köprü olan STK´larımızdan seçilecek temsilcilerimize de önümüzdeki ay Çağrı Konferansı düzenleyeceğiz. Bende, tıpkı Arama Konferansında olduğu gibi, düzenleyeceğimiz bu konferansın da her aşamasında yer alacağım. Yürütücüsü olduğum proje Türkiye´deki diğer üniversitelere model olacak. Dünya üniversitesi olmak istiyorsak eğitim, araştırma ve toplumla bütünleşme konularını iyi analiz etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
BAP Koordinatörü Keskin: "Atatürk Üniversitesi Güçlü Bir İradeyle Sistemlerini Yeniden Tasarlıyor"
Konuklara Yeni Nesil Üniversite ve Değişim Dönüşüm Projesi hakkında slayt eşliğinde bilgi veren Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin, Atatürk Üniversitesinin son yıllarda hiç olmadığı kadar güçlü bir iradeyle sistemlerini yeniden tasarlamak ve yeni nesil üniversite olmak için önemli bir duruş sergilediğini söyledi.
Keskin: ?Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı´nın ortaya koyduğu Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde yaklaşık 1,5 yıldır, aslında sessiz devrim diyebileceğimiz bir takım değişimler, faaliyetler devrededir ve yürütülmektedir. İlk 6 ayda Atatürk üniversitesi yönetim kurulu ve senatosu, neredeyse her 10 günde bir toplanmış, yönetmelikler, yönergeler, usul ve esasları yeniden düzenleyerek yürüyen süreci disipline etmeye çalışmışlardır. Tereddütsüz ifade edebilirim ki bunda da büyük oranda başarılı olmuşlardır. Aynı şekilde araştırma fonlarının yeniden yapılandırılması, Ziraat Fakültesi Çiftliğinin ikiye ayrılarak araştırma merkezleri haline dönüştürülmesi, tüm birimlerde döner sermaye birimlerinin kurulması ve kampüs içi sosyal ortamın yeniden düzenlenmesi sadece bunlardan bir kaçıdır" ifadelerini kullandı.
5. üniversite- basın buluşması, soru ve cevap kısmıyla sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı