56. Bölge Erzincan Eczacı Odası hizmete başladı

56. Bölge Erzincan Eczacı Odası hizmete başladı

Tarih: 28.12.2023 15:29
56. Bölge Erzincan Eczacı Odası hizmete başladı

Türk Eczacılar Birliği’nin merkez heyet kararı ile kurulan 56. Bölge Erzincan Eczacı Odası hizmete başladı.
Türk Eczacılar Birliği’nin 24 Ağustos 2023 tarihinde merkez heyet kararı ile kurulan 56. Bölge Erzincan Eczacı Odası Erzincan’daki akademisyen, kamu, emekli, yardımcı ve eczane eczacılarının bir araya getirerek daha etkin bir şekilde mesleklerini icra etmeyi ve kente değer katmayı amaçlıyor.
Türk Eczacılar Birliği 56. Bölge Erzincan Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Burak Sarıkaya, konu ile ilgili basın toplantısı yaparak şu bilgilere yer verdi:
“ Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK ile girilen çatışma sonrası şehit verdiğimiz askerlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dileyerek toplantımıza başlamak istiyorum. Bugün burada Erzincan ilimizde kurulan yeni eczacı odamızın ilk resmi basın toplantısında bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Yeni eczacı odamız 24 Ağustos 2023 tarihinde Türk Eczacılar Birliği merkez heyet kararı ile kurulmuş olup, Erzincan’daki akademisyen, kamu, emekli, yardımcı ve eczane eczacılarının bir araya gelerek daha etkin bir şekilde mesleklerini icra etmeyi ve Erzincan’ımıza değer katmayı amaçlamaktadır.
Sadece dört at önce kurulmuş bir oda olmamıza rağmen 50 yıllık eczacılar odalarının bile yaşamadığı çok sayıda misafir bölge eczacı başkanı hatta Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney’in katılımlarıyla birinci olağan seçimli genel kurulumuzun gerçekleşmesi ve sonrasında 30 farklı ilden Erzincan’ımıza hayırlı olsun ziyaretine gelen onlarca bölge eczacı odası başka ve yöneticilerini Erzincan’ımızda ağırlama, misafir etme ve Erzincan’ı tanıtmaktan ötürü çok mutluyuz. Eczacılık camiası Erzincan farkındalığını artırmaya ilimizi de en güzel şekilde duyurmaya da devam edeceğiz.
Bu odanın varlığı Erzincan’daki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine, mesleki dayanışmanın güçlenmesine ve toplum sağlığının korunmasına katkı sağlayacaktır.
Eczacılık sağlık sektörünün temel taşlarından biridir ve toplum sağlığının korunmasında kilit bir rol oynamaktadır. Erzincan Eczacı Odası meslektaşlarımız arasındaki iletişimi güçlendirmek ve eczacı alanında meslek içi eğitim ve bilgi paylaşımını artırmayı hedeflemektedir.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Erzincan’da akademik bir meslek odası kazandırmanın gururu Erzincan’ımızda faaliyet gösteren, çalışan ve yaşayan eczacıların başarısı ve gururudur.
İlkesi ile Atatürk’ün izinde, varlığıyla milletin kalbinde, mesleki bilgileri ile duruşuyla devletin her zaman yanında, çalışmalarıyla bilimin ışığında olan Erzincan Eczacı Odası olarak her platformda Erzincan’ımızı ve meslektaşlarımızı başarılı bir şekilde temsil etmek bizlerin en önemli misyonudur.
Erzincan’da hemşerilerimiz ve meslektaşlarımız için yönetim ve tüm kurullarımızla özveriyle çalışacağız, çalışıyoruz da. Erzincan ölçeğinde örneği çok nadir olan belki de olmayan meslektaşlarımızın özverisiyle iki eczane olarak nöbet tutmaktayız. İki eczanenin yakın lokasyonda nöbet tutması noktasında sıkça sorularla karşılaşıyoruz.
Bu konuya sizlerin vasıtasıyla bir açıklama getirmek istiyoruz. Ulusal ölçekte ve yerelde yaşadığımız bazı durumlar bizlerin bu kararı almasına neden olmuştur. Yaklaşık beş yıl önce Erzincan’ımızda yaz aylarına denk gelen bayram tatillerinde ilimizin nüfusunun ciddi derecede artmasından oluşan şehirde ki yoğunluktan ötürü eczanelerimizde de oluşan yoğunluğu azaltmak için nöbetçi eczanemize en yakın lokasyonda alternatif eczanemizle Destek Nöbeti tutmaya başlamıştık. O dönemki sağlık il müdürümüzle yaptığımız istişare ve toplantılar sonucu oluşan yoğunluğu yakın iki eczaneye nöbet tutturarak ciddi anlamda çözdük. Sonrasında aynı uygulamayı önce pazar günleri, tam bir yıl önce de gece nöbetlerinde de uygulayarak vatandaşımızın ilacı en hızlı şekilde ulaşmasını hedefledik.
Yakın lokasyonun bir nedeni de ilimizde ecza deposunun olmayışı ve ülke genelinde bazı ilaç gruplarında yaşanan ilaç yokluğudur. Bir ilacı bir eczanede vatandaşımızın bulamadığı zaman diğer eczanemize çok kısa kısa sürede yürüme mesafesinde ulaşabilmesi ve o eczanede ilacı varsa temin edebilmesini sağlamak istiyoruz
Tekrar söylemek istiyorum ülkemizde Erzincan’ın benzer nüfusuna sahip ve nöbet tutan eczane sayısı yaklaşık il ve ilçeler düşünüldüğünde örneği yok denebilecek iki eczaneli nöbet sistemi eczane eczacılarımızın ve eczane teknisyenlerimizin özveriyle hemşerilerine hizmet sunmak istemesi ile gerçekleşen bir durumdur.
Nöbet sisteminin en sağlıklı şekilde yürüyebilmesi, vatandaşın da yararına sürdürülebilir kılmak için sağlık müdürümüz ve yöneticilerinin de önerilerini göz önünde bulundurarak her ay yönetim ve kurullarımızla saatler süren tek gündem maddesi nöbet olan toplantılar yapıyoruz. Hemşerilerimizin bu konuda gönülleri rahat olsun. Hemşerilerimize ve sağlıklarına eczacılar olarak çok önem veriyoruz.
‘Mesleğe Can Meslektaşa Heyecan’ Türk Eczacıları Birliği 56. Bölge Erzincan Eczacı Odamız can Erzincan’ımıza, eczacılık camiamıza hayırlı uğurlu olsun.”
56. Bölge Erzincan Eczacı Odası yönetim kurulu şeması ise şu şekilde;
Başkan: Ecz. Burak Sarıkaya
Genel Sekreter: Ecz. Mustafa Edis
Sayman: Ecz. Üsame Aktepe
Üye: Ecz. Kübra Gizem Yıldıztekin
Üye: Ecz. Rıza Can Özkil


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı