2.OSB’nin genişletilmesi ve 6. Teşvik Bölgesi olmazsa olmazımız

Özakalın; 2.OSB’nin genişletilmesi ve 6. Teşvik Bölgesi olmazsa olmazımız

Tarih: 14.08.2023 09:53 Güncelleme: 14.08.2023 11:06
 2.OSB’nin genişletilmesi ve 6. Teşvik Bölgesi olmazsa olmazımız

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Erzurum’un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında çalışmaları devam eden 3. Etap 2. OSB’nin alanının genişletilmesi ve buna bağlı olarak Erzurum’un 6. Bölge teşviklerinde yararlandırılmasının hayati önem taşıdığını söyledi. 
“2.OSB alanı yeterli değil” 
Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ETSO’nun girişimleriyle, Erzurum’un batı tarafında yer alan 3 milyon metrekarelik askeri alanın yarısının 3. Etap olarak 2. OSB’ye tahsis edildiğini hatırlatan ETSO Başkanı Saim Özakalın, “ Bu proje ve girişim Erzurum adına çok kıymetli. Projede 26 parsel bulunmasına rağmen arsa tahsisi için 230’un üzerinde başvuru alınmış durumda. Ancak talepleri karşılayacak büyüklükte bir alana sahip değiliz. Mevcut alanın hemen önünde 1 buçuk milyon metrekarelik daha işlevsel olmayan bir asker alan daha var. Bu bölümün de üçüncü etaba katılması ve toplam alanın 3 milyon metrekareye ulaşması, şehrimizi tercih eden yatırımcıların arsa ihtiyacını karşılanması açısından çok değerlidir. Erzurum ciddi anlamda rahat bir nefes alır. Özellikle istihdam açısından kayda değer adımlar atılmış olur. ” dedi. 
“Erzurum 6. Teşviki hal ediyor” 
6. Teşvik Bölgesi’nde yer alan Ağrı’daki bir işletme personel başına 304 lira sigorta masrafı öderken, Erzurum’da OSB dışında kaldığı için 6. Bölge teşviklerinden yararlanamayan Erzurum’daki bir işletme 4 bin 559 lira ödediğini hatırlatan Başkan Özakalın, “Bu sadece işverenin sigorta payı anlamında böyle. 6. Bölge’deki diğer destekleri ve sağladığı imkanlar epeyce çok. Bu şekliyle bizim diğer illerle ya da sektörel anlamda girişimcilerin Erzurum’u tercih etmesi, rekabetçi olabilmemiz mümkün değil. Erzurum olarak mutlak suretle 6. Teşvik bölgesine alınmamız gerekiyor. Erzurum artık 6. Bölge teşviklerini hak etmektedir. Konuyu her defasında muhataplarımıza iletmeye devam ediyoruz." dedi. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı