Memiş: Darbe girişimi ülkeyi teslim alma operasyonuydu

Vali Memiş: Darbe girişimi ülkeyi teslim alma operasyonuydu

Tarih: 15.07.2023 09:52 Güncelleme: 15.07.2023 11:02
 Memiş: Darbe girişimi ülkeyi teslim alma operasyonuydu

Erzurum Valisi Okay Memiş, "15 Temmuz hain FETÖ terör örgütünün ülkemizi teslim alma operasyonuydu. Bu kalkışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizle önlemiş olduk." dedi. 
Vali Okay Memiş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi. 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Memiş, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi teslim alma operasyonu olduğunu söyledi. 
"Kalkışmayı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimiz önledi" 
Hain darbe girişimine karşı herkesin tek yürek olduğunu ifade eden Vali Memiş, “15 Temmuz hain FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin kalkışmasının 7. yılındayız. Bu olay ülkemizi teslim alma operasyonuydu. Bu kalkışmayı kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek sahipleri, polisimiz, jandarmamız ve özellikle kahraman milletimiz önledi. Bu kalkışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde hep birlikte önlemiş olduk." şeklinde konuştu. 
"Tek gayemiz şehitlerimize mahcup olmamak" 
"Valiliğimiz ve bütün birimlerimizle şehit ailelerimizin yanındayız." diyen Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
"Bizlerin görevi anayasayı, kanunları, hukuku, demokrasiyi korumak kollamak ve insanımızı bu tür kötülüklerden muhafaza etmektir. Burada bir de sivil kardeşlerimiz var ki, onların görevi olmadığı halde, tankın, uçağın silahların, topun önüne kendini siper etmiştir. Bizim tek gayemiz şehitlerimize mahcup olmamak. Allah bu milleti, devleti içimizdeki hainlerden korusun. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi kardeşlerimize aileleriyle birlikte hayırlı ömürler diliyorum.” 
Programa, Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Müftüsü Rüstem Can, şehit yakınları ve gaziler katıldı. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı