Aghasi Mammadli´den iletişimcilere söyleşi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Kar Film festivali devam ediyor. Festivalin 2. günü, ?Gagavuz Türkleri-Bir Var Olma Çabası? belgesel gösterimi ve yönetmen Aghası Mammadlı´nın söyleşisi ile başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aghasi Mammadli´den iletişimcilere söyleşi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Kar Film Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerin 2. Gününde Aghası Mammad´lı öğrencilerle bir araya geldi. 
?Gagavuz Türkleri-Bir Var Olma Çabası? belgeselinin de gösteriminin yapıldığı programda sinemanın gücünü insanı güzel şeylere teşvik ettiğini, insanın hayatını değiştirdiğini söyleyen Aghası Mammad´lı, Sovyet Rusya´nın sinemayı Türki devletlere karşı bir yoğun bir propaganda aracı olarak kullandığını belirti. 
Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan gibi ülkelerin Rusya´nın baskısından kurtularak artık sinema alanında kaliteli yapımlar ortaya koyduğunu ifade eden Mammad´lı, ?Türkiye Cumhuriyeti, Türki devletler tarafından özenilen, dua edilen büyük bir devlettir. Türk sineması dünyaya açılacak güçtedir. Türkiye´den çok iyi filmler çıkıyor. Anacak maalesef örnek olmayacak filmler de var? şeklinde konuştu. Dublajı yapılan filmlere de değinen Mamad´lı, son dönemlerde yapılan seslendirmelerin eskisi kadar kaliteli olmadığını ve Türkçe ´ye zarar verdiğini söyledi. 
Söyleşinin ardından Mihail Kulunakov´un yönettiği Altay ile Aleksey Amrosyev´in yönettiği Saka adlı filmlerin gösterimi yapıldı. Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Azeri yönetmen Aghasi Mammadli´ye Dr. Öğr. Üyesi Muhsine Sekmen tarafından plaket takdim edildi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı