Ahlat'ta 'Hoşgeldin Bebek' projesi

Ahlat'ta 'Hoşgeldin Bebek' projesi

Tarih: 19.12.2023 13:03
Ahlat

Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayata geçen “Hoşgeldin Bebek” projesi kapsamında gebe kadınlara gebelik dönemiyle ilgili eğitim veriliyor.
Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında ilçedeki gebe kadınlara eğitim ve bilgilendirme yapılarak, çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, “Öncelikle bu projede sizlere eğitim verecek olan sağlık personellerimize çok teşekkür ediyorum. Anneliği anlatmamıza gerek yok. Hayatın tamamını annelerimizden öğreniyoruz. Edebi, toplumsal kuralları, dilimizi, dinimizi, devletimizi her şeyimizi annelerimizden öğreniyoruz. Dolayısıyla sizlerin üzerindeki yük biraz fazla. Her şeyi sizlerden öğrendiğimiz için sizlerin de her şeyi çok iyi öğrenmiş olması gerekiyor. Nasıl ki bir annenin çocuk üzerinde hakkı varsa, çocuğun da anne üzerinde hakkı var. Dolayısıyla annelerimizin her birini özellikle sağlık konusunda her bilgiyi ciddiyetle dinleyip, evladına tatbik etmesi gerekiyor. Bu konuda da tabi annelerin sevgisi, ilgi ve alakası asla münazara edilemez ama bu bilgileri düzgün bir şekilde evlatlarına aksettirdikleri zaman sağlıklı toplum ve sağlıklı bireylerin yetişmesine vesile olacaklardır. Burada annelerin özverisi hem toplumun güzel bir şekilde imar edilmesini hem de kendilerinin mutlu ve huzurlu olmasını beraberinde getirecektir. Sizlerden istirhamım burada anlatılan bilgileri ve daha fazlasını öğrenmenizdir. Bizimde hediyelerimiz olacak. Hem ilçe hem il sağlık müdürlüğümüz tüm süreci takip ediyor olacaktır. Bu konuda da bilgi edinmek isteğiniz konularda çekinmeden devletimizin kurum ve kuruluşlarına gelebilirsiniz. Hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Dr. Neval Aksoy, hemşire Enise Gündüz ve ebe İlknur Tatar tarafından kadınlara doğum öncesi bakım, doğum eğilimi, doğum sonrası bakım ile gebelik sürecine ilişkin bilgilendirme yapıldı.


Daha sonra karşılıklı soru ve cevapların ardından eğitim programı sona erdi.
Eğitimin ardından protokol tarafından gebe kadınlara bebekler için kullanabilecekleri çeşitli hediyeler ile sertifika verildi.
Öte yandan, proje kapsamında belirli periyotlarla ilçedeki yaklaşık 250 gebe kadına eğitim verileceği bildirildi.
Etkinliğe Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici, Bitlis Halk Sağlığı Müdürü Maşallah Kınay, Ahlat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cansu Cengiz, Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yasin Yavuz ve gebe kadınlar katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı