AKEM, Van Gölü’ne dalış yaptı

AKEM, Cumhuriyetin 100. yılına özel Van Gölü’ne dalış yaptı

Tarih: 21.10.2023 17:19
AKEM, Van Gölü’ne dalış yaptı

Sualtı Arama Kurtarma Eğitim Derneği (AKEM) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yılına özel Van Gölü’nün derinliklerine dalış yaptı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yılı çeşitli etkinlilerle kutlanıyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılı için Türkiye’de en büyük sualtı etkinliği düzenlendi. Ülkenin 134 ayrı noktasında binden fazla dalgıç sualtına inerek ‘Cumhuriyet’ dalışı yaptı.
Etkinlik çerçevesinde Van AKEM Başkanı Halil İbrahim Atacan ve dalış ekibi de dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’ne bir dalış gerçekleştirdi. Dalış ekibi, gölün derinliklerinde “Cumhuriyete Derinden Bağlıyız” yazılı bir pankart açtı. Van Gölü’nde 5 dalgıcın hem su yüzeyinde hem de su altında açtığı pankart renkli görüntülere sahne oldu. Van AKEM üyelerinin gösterisine Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kano sporcuları da destek verdi.

“Türk bayrağımızı su altında dalgalandırıyoruz”
İHA muhabirine konuşan AKEM Başkanı Halil İbrahim Atacan, ülke genelinde 134 noktada Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel bir dalış organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Gönüllü arkadaşlarıyla etkinliğe Van’dan destek verdiklerini ifade eden Atacan, “Bizler de Türk bayrağımızı su altında dalgalandırarak bu şerefe nail olmak istiyoruz. Etkinlik Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetlerinde de gerçekleştirilecektir. Su altında bayrak açarak Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladık” dedi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı