ALKÜ'de proje ve iş birlikleri artıyor

ALKÜ'de proje ve iş birlikleri artıyor

Tarih: 16.01.2024 17:18
ALKÜ

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu’na katılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, "Turizm, sağlık ve sporun merkezi olan Alanya'nın daha da gelişmesi ve uluslararası alanda tanınması için üzerimize düşenden fazlasını yapmaya gayret ediyoruz" dedi.
ALKÜ bir taraftan bilimsel ve akademik çalışmalarını hızlandırırken, diğer taraftan da bilime ve bölgeye faydalı olacak iş birlikleri yapmayı sürdürüyor. İş birlikleri ve yeni projeleri yakından takip eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, son olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliğinde sağlık turizmi sektörünün tüm taraflarını bir araya getiren Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu’na katıldı. Rektör Türkdoğan aynı hafta içinde Erzurum Atatürk Üniversitesini de ziyaret ederek yeni iş birlikleri için Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

"Sağlık turizminde yeni dönem başlayacak"
Türkdoğan, ALKÜ’nün sağlık turizminde yeni bir döneme hazırlandığını vurguladı. Türkdoğan, “Turizm, sağlık ve sporun merkezi olan Alanya’mızın daha da gelişmesi ve uluslararası alanda tanınması için ALKÜ olarak üzerimize düşenden fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Sağlık turizmi sektöründe yeni bir döneme hazırlandığımız bu günlerde ALKÜ olarak Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu’na katılarak yeni fikirler ve projeler üretmeye tüm hızıyla devam edeceğiz. Sağlık turizmi sektörünün tüm taraflarının bir araya getirilerek güncel ve başarılı uygulama örneklerinin paylaşılması, sektörün sorunlarına inovatif ve sürdürülebilir çözümler üretecek bir ortamın sağlanması açısından sarfedilen emekler için hocalarımıza ve başkanımıza gönülden teşekkür ederim” dedi.
Forumda Rektör Türkdoğan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de eşlik etti.

"İlişkiler gelişecek"
Rektör Türkdoğan ve Rektör Yardımcısı Bayramoğlu, Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu’nun ardından Erzurum’daki Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.
İki üniversite arasında iş birlikleri ve çalışmaların ele alındığı ziyarette görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Çomaklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek üniversiteler arasında gerçekleştirilen iş birliklerinin ülke yükseköğretimine değer kattığını ve önemli kazanımlar sağladığını söyledi. Atatürk Üniversitesinin, örmek alınacak çalışmalara imza atan ve öğretim kalitesi yüksek bir kurum olduğunu belirten Rektör Türkdoğan ise ikili iş birlikleriyle birçok alanda ortak çalışmalara imza atmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçekleştirmek için bu tarz ziyaretlerin önemli olduğunu ifade eden Rektör Türkdoğan, misafirperverliği dolayısıyla Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı