Antalya’da bir mahalle sular altında kaldı

Antalya’da bir mahalle sular altında kaldı

Tarih: 13.02.2024 15:24
Antalya’da bir mahalle sular altında kaldı

Antalya’da yaşanan kuvvetli yağışlar sonucunda bir mahalle tamamen sular altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar kepçe yardımıyla kurtarıldı ve mahalle dron ile görüntülendi. İşte detaylar.

Antalya’da yaşanan kuvvetli yağışlar sonucunda bir mahalle tamamen sular altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar kepçe yardımıyla kurtarıldı ve mahalle dron ile görüntülendi.

Kuvvetli Yağışlar Sonrası Felaket

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün turuncu kodla uyardığı Antalya, gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak yağış sonrası adeta felaket yaşadı. Yağışlar, çok sayıda adreste su baskınına neden oldu ve yollar göle döndü.

Okullar Tatil Edildi

Yağışın en çok etkilediği 5 merkezi ilçede okullar, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 1 günlüğüne tatil edildi.

Su Baskınları ve Mahsur Kalan Araçlar

Kent genelinde etkili olan kuvvetli yağışlar, birçok noktada su baskınlarına yol açtı. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı.

Alt Geçitlerde Su Seviyesi Yükseldi

Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, Muratpaşa ilçesi Şarampol alt geçidi su basarak araç trafiğine kapatıldı.

A W140948 02

Gebizli Mahallesi Sular Altında

İlçede Gebizli Mahallesi adeta suların altında kaldı. Mahallede çok sayıda gecekonduda su baskını yaşandı. Mahsur kalan vatandaşlar kepçe yardımıyla kurtarıldı. AFAD ekipleri, mahalle içerisinde botla gezerek, vatandaşların bir yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordu.

 

Ayşe Dırla’nın Gözünden Felaket

Mahallede yaşayan Ayşe Dırla, dün akşam yağmurun başladığını ve gece saatlerinde etkisini artırdığını belirtti. Kendisi ve bebeği suların yükselmesiyle kendilerini dışarı attılar ve 2 katlı bir eve yerleştiler. Dırla, “Yıllardır burada yaşıyorum, böyle bir sel felaketi görmedim” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı