Aras Edaş’tan 100. yıla ödülle giriş

Aras Edaş’tan 100. yıla ödülle giriş

Tarih: 04.12.2023 15:45 Güncelleme: 04.12.2023 15:52
Aras Edaş’tan 100. yıla ödülle giriş

Geliştirdiği projelerle sektörde öncü olmaya devam eden Aras Elektrik, "Yol Aydınlatmaları Tip Proje Geliştirilmesi" projesi ile 21 dağıtım şirketi arasında birinci oldu. 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından gerçekleştirilen 2. Ar-Ge Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’nda ödüller sahiplerini buldu. 21 dağıtım şirketi arasından "Yol Aydınlatmaları Tip Proje Geliştirilmesi" projesi ile birinci olan Aras EDAŞ Ar - Ge ekibi ödüle layık görüldü. 
EPDK koordinatörlüğünde ve ELDER tarafından ikincisi düzenlenen “Ar-Ge Eğitim Yaygınlaştırma Çalıştayı” Antalya’da gerçekleştirildi. Aras EDAŞ’ın kesintisiz enerji ve kaliteli hizmet anlayışı ile hazırlamış olduğu projede, Ar-Ge ve İnovasyon Grup Başkanı Serkan Doğan tarafından, ödülü takdim edildi. 
Çalıştay’da, 21 dağıtım şirketi standını kurarak, tamamlamış oldukları projeleri görücüye çıkardı. Her Şirket projelerine ait sunumları gerçekleştirirken aynı zamanda diğer şirketlere ait projeleri de inceleme fırsatı yakaladı. “Yol Aydınlatmaları Tip Proje Geliştirme” projesi ile birincilik ödülünün sahibi Aras EDAŞ oldu. 
Aras Elektrik Dağıtım AŞ Akıllı Şebekeler ve Ar-Ge Müdürü Ali Geyikoğlu: "Yol Aydınlatmaları Tip Proje Geliştirilmesi" projesi ile “Yuva” adı verilen prototipleri galvanizli çelik poligon aydınlatma direklerindeki sigorta oluklarına yerleştiriyoruz. Yol aydınlatma armatür arızalarına müdahale ederken direğin konsol mesafesine çıkmadan direğin en alt tarafında sigorta oluklarına yerleştirilen cihaz ile arızalara anında müdahale edilebilecek. Bu sayede trafik akışında herhangi bir sorun yaşanmayacak, arıza/bakım/onarım çalışmaları için başka kurum ve kuruluşlardan izin alınmasına gerek kalınmadan müdahale edilebilecek, arızalara müdahale sırasındaki sepetli araç kullanım oranı (Yüksekte çalışma) azalacağından iş kazaları asgari seviyelere düşürülecek ve aynı zamanda trafikte sepetli araç kullanımı sebebiyle yaşanabilecek trafik kazaları minimize edilecek, işletme maliyetleri azalacak, arızalara müdahale süresi kısalacak, milli servet niteliğindeki teçhizat sarfiyatının önüne geçilecek ve büyük bir geri dönüşüm sağlanacak. Katılmış olduğumuz bu önemli çalıştayda, projemizin birincilik ödülü ile taçlandırılması bizim için ayrı bir gurur oldu. Bu ödülü almamızda çok büyük katkıları olan Genel Müdürümüz Fikret Akbaş’a, koordinatörümüz Muharrem Kalkan’a ve ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Alınan ödülden büyük mutluluk duyduklarını belirten Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş: “Aras Elektrik olarak, sürekli inovatif projeler üretip; sektöre katkı sağlamayı oldukça önemsiyoruz. Ekiplerimizin hazırladığı her projenin üzerinde titizlikle çalışıyor, bu projelerin yaygınlaşması adına elimizden gelen desteği ve gayreti gösteriyoruz. Sektör ve Şirketimiz adına yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı