Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisi Açıldı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, rektörlük binası giriş katında dizayn edilen Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisi Açıldı

 

GÜNEBAKIŞ

Üniversitede araştırma kültürünü geliştirmek amacıyla Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama birimini kurduklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Çomaklı, bilimsel niteliği yüksek araştırmaların sayısını artırmak, öğretim elemanlarını ve lisansüstü öğrencilerini hedef alan faaliyetlerde bulunmak, öğretim elemanlarına ve lisansüstü öğrencilere bilimsel araştırmalarında danışmanlık yapmak üzere bu adımı attıklarını belirtti.

Çomaklı, ?Bu birim; eğitim faaliyetleri düzenleyerek, kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara yapılacak protokoller kapsamında çeşitli hizmetler sunarak ve öğretim elemanları ile lisansüstü öğrencilerin proje teklifleri ve dergilere sundukları araştırma makalelerinde editör ve hakem süreçlerinde metodolojik danışmanlık yaparak üniversitemizin proje kültürüne önemli faydalar sağlayacaktır? diye konuştu.

Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisinin yürütme kurulu ve personelinin belirlendiğini ifade eden Birim Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Cevdet Bilgin, Araştırma Ofisinin görevinin; web-sitesi bilgilerini güncelleyerek bilim insanlarına gerekli duyuruları yapmak, üniversitenin öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerine ait danışmanlık sürecini yürütmek, danışmanlık taleplerini uygun bir formatta alarak, ön değerlendirme yapıp konunun uzmanı danışmanlara iletmek, sonrasında görüşme zamanlarının ayarlamak ve sonuçlarını çıkarmak olduğunu kaydetti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı