Ardahan’da fidanlar toprakla buluştu

Ardahan’da fidanlar toprakla buluştu

Tarih: 12.11.2023 11:27
Ardahan’da fidanlar toprakla buluştu

Ardahan’da ’ Milli Ağaçlandırma Günü' çerçevesinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi.
Cumhuriyetin 100.yılına özel Türkiye’nin 2023 farklı noktasında olduğu gibi Ardahan’da da fidan dikimi gerçekleştirildi. Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü sahasında düzenlenen etkinlikte, Vali Hayrettin Çiçek, 25'inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, protokol üyeleri ve öğrenciler fidan dikti.
Fidan dikme etkinliğinin Türkiye'de gelenek haline geldiğini söyleyen Vali Çiçek, ’’Her yıl 11 Kasım'da milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Son 20 sene içerisinde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm ağaçlandırma çalışmalarından daha fazla, yaklaşık 7 milyar fidanı toprakla buluşturduk. İlimiz Ardahan'da da ağaçlandırma çalışmaları yapılmış ve devam ediyor. İlimiz, yüzde 8 orman varlığına sahip. Karasal iklime göre iyi bir seviye ancak bu yeterli değil. Çünkü orman demek can demek. Küresel iklim krizinin yaşandığı şu devirde bu tarz ağaçlandırma faaliyetleri tabiata can vermekte. Bugün çocuklarımızda buradalar. Birlikte fidanları toprakla buluşturuyoruz. Çocuklarımıza ağaç sevgisini hatırlatıyor olması da ayrıca çok kıymetli’’ dedi.
Vali Hayrettin Çiçek, şehit oluşunun yıl dönümü olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü de andı. Safitürk'ün, Mardin Derik Kaymakamı iken teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olduğunu belirten Vali Çiçek, şu ifadelere yer verdi:
''Bugün, çok kıymetli meslektaşım, dönem arkadaşım, sıra arkadaşım Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ölüm yıl dönümü. 10 Kasım'da hain bir terör eyleminde hastaneye kaldırılmış, bir gün sonrasında vefat etmişti. Arkadaşımda olması hasebiyle tekrar kendisini anıyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin.''
Programda Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına fidanlar toprakla buluşturularak can suyu verildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı