Aydemir: ?12 Mart Erzurum´un eşref vaktidir´

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum, milli vicdanın sesi, milli irfanın beldesi, milli haysiyetin ifadesi, milli imanın adresi ve milli tarihimizin bizatihi kendisidir. 1048´de Pasinler´de bir zaferle ortaya konan ila´yı kelimetullah i

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aydemir: ?12 Mart Erzurum´un eşref vaktidir´

?MİLLİ TARİHİMİZİN BÜTÜN EŞREF VAKİTLERİ ERZURUM´DAN NEŞET ETMİŞTİR´ 
?Milli tarihimizin bütün eşref vakitleri Erzurum´dan neşet etmiştir.´ diyen Milletvekili Aydemir, ?Erzurum; bir mütefekkirimizin kaydıyla, ? kulaklarında ezan, ruhlarında iman´ olan; tarihi, kutlu zafer ve dirilişlerle peşinden sürükleyen; ?Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyyet/Hakkıdır, Hakk´a tapan, milletimin istiklâl´ hassasiyetini yol haritası edinmiş alperen gazi vasfına mümeyyiz dadaşların tarih yazdığı mübarek bir mekandır´ tarifini yaptı. 
?ENBİYA YURDU BU TOPRAK ŞÜHEDA BURCU BU YER´ 
Milletvekili Aydemir, Erzurum´un, Milli şair Mehmet Akif Ersoy´un ?Enbiya yurdu bu toprak şüheda burcu bu yer/Bir yıkık türbesinin üstüne Mevla titrer´ berceste mısralarıyla tarif ve takdim ettiği, mütefekkir Halide Nusret´in ?Çileli. fedakar, aziz vatansın´ kaydıyla tasvirini yaptığı, milli ve manevi bir diriliş coğrafyası olduğunu vurguladı. 
?ERZURUM, TARİHİN İHTİRAMLA ÖNÜNDE EĞİLDİĞİ BİR İMAN YURDU´ 
Erzurum´un, Milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı döneminde milli iradeye ilham veren bir duruş, 12 mart 1918´te ?bir gül bahçesine girercesine kara toprağa uzanmak´ azmi sağlayan bir kararlılık, 23 temmuz 1919´da küresel ezberleri bozan bir haykırış, 15 Temmuz 2016´da ihanet senaryolarını bozacak bir diriliş ufku oluşturduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ?Erzurum, tarihin ihtiramla önünde eğildiği bir iman yurdudur´ ifadesini kullandı 
?MEVLAYA EMANET OLSUN ERZURUM´ 
12 Mart 1918´i, Şair Zorlutuna´nın, ?Tarihimin karanlık devresinde/ Hançerdin düşmana, vurdun Erzurum´ ifadesiyle vurgulayan Milletvekili Aydemir, ?101 yıl önce tarih yazan ecdadımızı şükran ve minnet, ?Allah yolunda öldürülenlere ?ölüler? demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.´ ilahi hükmüne teslim olarak, rabia uğrunda canlarını adayan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ?Erzurum derbendi ehli imanın/Mevla´ya emanet olsun Erzurum?´ niyazını yineliyor, dadaşların coşkusunu yürekten paylaşıyoruz.´ dedi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı