Aydemir: ?Çanakkale Destanı, Bedir Ruhu´nun eseridir´

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Yüce milletimiz, her daim, tevhid ve vahdet imanıyla küresel ezberleri bozacak, Çanakkale´de ila´yı kelimetullah için can verme sırrına erişen ecdadımızın ruhu ilelebet şad olacaktır. Şüheda ecdada layık olmanın tek

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aydemir: ?Çanakkale Destanı, Bedir Ruhu´nun eseridir´

AHDEDİYORUZ 
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd´i´ iltifatına mazhar olan şühedamızı, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ?Aziz hatıralarını yaşatmaya´ bir kez daha ahdediyoruz. Rabbim milletimizi, bir hilal uğruna batan güneşlerin ufkundan ayırmasın. ?paylaşımında bulundu. 
?BEDİR RUHU İLELEBET AYAKTA KALACAKTIR´ 
Çanakkale Zaferinin, ehli salip karşısında tevhid ve vahdet imanın ifadesi olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ?Milli Şairimiz Akif, bu muazzam dirilişi, İla´yı kelimetullah için nefislerden fedayı 
?Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd´i/ Bedr´in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi´ berceste dizeleriyle tarif ediyor. Tarihin, önünde ihtiramla eğildiği yüce milletimizin Çanakkale´de yazdığı destan Bedir Ruhunun eseridir. Kardeşlik, birlik ve beraberlik hassasiyet ve dikkatimiz devam ettikçe, bu ruh daim ayakta kalacaktır. ? dedi. 
İLAHİ HÜKME BAĞLILIK 
Milletvekili Aydemir, Çanakkale Destanını kaydeden şehit ecdadın, ?Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah´a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.´ ilahi hükmüne bağlılık içinde bulunduğunu vurguladı. 
Milletvekili Aydemir, ?Allah´a ve Resûl´üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. ? ilahi emrine tabi olan bu yüce millet, ecdadının ufkunda; değerlerine ve kendine kefen biçenleri zelil etmeye devam edecektir.´ kaydını düştü. 
YENİ ZELANDA´DAKİ MENFUR SALDIRI 
Yeni Zelanda´daki menfur cami saldırısı, Türkiye´de yaşanan ezana saygısızlık olaylarının, Çanakkale´de milli iman karşısında ebedi zillete gömülmüş bir zihniyetin yeniden hortlatılmaya çalışıldığını ortaya koyduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, şüheda ecdada layık olmanın tek yolu; birlik ve beraberlikten, kardeşlik duruşundan taviz vermemektir.´ dedi. 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN ÇİZDİĞİ UFUK 
Mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, ?Bizlere düşen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadımızın bizlere mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkmak için, Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizde hissetmektir.´ vurgusunu paylaşan Milletvekili Aydemir, ?Akifimizin ?Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından/Alınır kal´â mı göğsündeki kat kat îman?/Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm? /Çünkü te´sis-i İlâhî o metîn istihkâm´ ifadeleriyle tarif ettiği imana sahip yüce milletimiz, her daim tevhid ve vahdet imanıyla küresel ezberleri bozacak, Çanakkale´de Hak için can verme sırrına erişen ecdadımızın ruhu ilelebet şad olacaktır.´ ifadesine yer verdi. 
AKİFÇE NİYAZ 
Milletvekili Aydemir, ?Milli şairimizin kaydıyla, ?Bin parça olan vahdeti bağlarken uhuvvet/Görsen ezeli rabıta bir buldu ki kuvvet/Saldırsa da kırk ehli salip ordusu kol kol/dört yüz bu kadar milyon esir olmaz emin ol´ duruşunu paylaşıyor; yine O´nun, ? Yılmam ölümden, yaradan askerim;/Orduma ?gazi´ dedi Peygamerim/Bir dileğim var, ölürüm isterim: /Yurduma tek düşman ayak basmasın/Amin desin hep birden yiğitler/Allahu Ekber! gökten şehitler/Amin amin Allahü Ekber!´ duasına yürekten amin diyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, Hakkın aynı şerefi bizlere de bahşetmesi niyazında bulunuyoruz.´ dedi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı