Bakan Akdağ´dan Almanya´ya tepki

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kendi ülkelerinde PKK paçavralarıyla on yıllardır arz-ı endam edenlere göz yuman Almanya, mesele kendisiyle ilgili olunca hukuku hatırlıyor. Kendilerini çok akıllı, elalemi kör ve sağır zannetmesinler" dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bakan Akdağ´dan Almanya´ya tepki


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 4 gün sürecek referandum çalışmaları kapsamında memleketi Erzurum´a geldi. Havalimanında protokol tarafından karşılanan Bakan Recep Akdağ, Erzurum Valiliğini ziyaret etti. Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir araya gelen Recep Akdağ, cazibe merkezi kapsamında Erzurum´a yatırımların giderek artacağını belirtti.
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamayı basından takip ettiğini belirten Bakan Akdağ, "Alman Dışişleri Bakanı Sözcüsü Alman devleti ve sembollerine karşı ifadelerin 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağından bahsediyor. Çok enteresan bir tutum; kendi ülkelerinde PKK paçavralarıyla on yıllardır arz-ı endam edenlere göz yuman Almanya, mesele kendisiyle ilgili olunca hukuku hatırlıyor. Almanya için de diğer Avrupalı bazı ülkeler için de söylenmesi gereken husus şudur: demokrasi, hukuk ve teröre karşı mücadele sadece kendi ülkeleri söz konusu olunca öne çıkarılacak bir husus değildir. Senelerdir söylüyoruz; PKK´lıları ülkenizde barındırmayın, PKK´lıların ülkenizde finans kaynağı oluşturmasına müsaade etmeyin. Şimdi FETÖ meselesinde de aynı hususu görüyoruz. Komşumuza kaçıp giden FETÖ´cüler var. Bazı ülkelerde cirit atan FETÖ´cüler var. Avrupa bu hususta bütün dünya mirasının ortaya koyduğu medeniyeti çiğneyecek adımlar atmamalıdır. Yani kendilerini çok akıllı, elalemi kör ve sağır zannetmesinler" diye konuştu.

"16 Nisan´dan sonra kollarımızı sıvayacağız"
Sağlıkçılara her 5 yıl için 1 yıl yıpranma payı hakkı verilmesiyle ilgili konuşan Bakan Recep Akdağ, "14 Mart´ta cumhurbaşkanlığı külliyesinde sayın cumhurbaşkanımızın yıllardır sağlıkçıların beklediği bir hakkı kendilerine temin edeceğini ifade etmesi bütün sağlık camiamızı ve şahsımı memnun etmiştir. Her 5 yıl çalışmaya 1 yıl yıpranma payı verilmesi hususunda 16 Nisan´dan sonra en kısa sürede gerekli kanuni değişikliği yapmak için kollarımızı sıvayacağız" dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı