Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanlığına ?evet´ diyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ?Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum" dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanlığına ?evet´ diyorum

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı sistemine neden "Evet" dediğini madde madde açıkladı. Bozdağ,?Meclisten çıkan hükümet yerine doğrudan halk iradesinden/sandıktan iktidar çıkardığı Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Darbecilerin 1961 Anayasası ile kurup 1982 Anayasasıyla tahkim ettiği vesayet düzenini bitireceği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Kaybedenin hemen, kazanan ise azami on yıl sonra gittiği; değişim, yenilik ve dinamizmi getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Kaybedenin hemen, kazanan ise azami on yıl sonra gittiği; değişim, yenilik ve dinamizmi getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum? dedi.
?Tek adamlığa izin vermediği için?

?Diktatörlüğe ve otoriter yönetime engel olduğu için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum? ifadelerini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti:

?Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine "evet" diyorum. Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum.

 Sadece insanlarımızı birleştirenlere ve kutuplaştırmayanlara iktidar imkanı verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. İnsanımızı ayrıştıranların ve kutuplaştıranların iktidarını engellediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum.

Sadece halkın inanç, değer, kültür ve geleneklerine sevgisi/saygısı olanlara iktidar yolu açtığı için cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Halkın inancı, değerleri ve kültürüyle kavgalılara/barışık olmayanlara, iktidar yolunu kapattığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. İktidar olmak isteyenleri uçlardan merkeze yönelttiği, radikalizmi azaltıp merkezi büyüttüğü için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Radikallere ve marjinallere iktidar yolunu kapattığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum.?
Karanlık güçlerin kirli, ahlaksız/hukuksuz müdahaleleriyle hükümet değişikliğine son verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Milletvekili transferi, tehdit, şantaj, baskı ve rüşvetle hükümet değişikliğine son verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Çift başlı yürütmeyi kaldırdığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum. Cumhurbaşkanı´nın her türlü eylem ve işlemlerine karşı istisnasız yargı yolu açıldığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ?evet´ diyorum.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı