Bakan Tekin; “Raci Alkır Erzurum için bir değerdir”

Bakan Tekin; “Raci Alkır Erzurum için bir değerdir”

Tarih: 09.03.2024 12:02 Güncelleme: 09.03.2024 12:30
Bakan Tekin; “Raci Alkır Erzurum için bir değerdir”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesini ziyarette Halk Müziği Ses Sanatçısı Raci Alkır’ın oğlu Vahit Alkır ile yakından ilgilendi. 
Tatyan Baba ve Türkü Paşa olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Raci Alkır’ın adının verildiği liseyi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sanatçının oğlu Vahit Alkır ile sohbet etti, Raci Alkır’ın Erzurum kültür ve sanat hayatında çok değerli bir şahsiyet olduğunu ifade etti. 
Bakan Tekin, Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi ziyareti ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Düşlerin sanata dönüştüğü, Erzurumlu evlatlarımızın sanatla büyüdüğü okulumuz Yakutiye Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisemizi ziyaret ettik. Öğrencilerimizle sohbet ettik, sorularını cevapladık, resim ve heykel sergilerini gezdik, icralarıyla dinlendik. Meslektaşlarımızla ve bizlere eşlik eden sanatçılarımızla sanat eğitimi ile ilgili fikir teatisinde bulunduk. Estetiğin izinde, geleceğe yön veren meslektaşlarımıza kolaylıklar, öğrencilerime başarılar diliyorum.” dedi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı