Başkan Faruk Demir Çıldır'da Ardahan'ı tanıttı

Başkan Faruk Demir Çıldır'da Ardahan'ı tanıttı

Tarih: 29.01.2024 15:54
Başkan Faruk Demir Çıldır

Çıldır Gölü'nde yayınlanan Görkemli Hatıralar programına katılan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, kentin hem tarihi zenginliklerini hem de tadına doyulmaz yemeklerini dünyanın dört bir tarafındaki izleyicileriyle buluşturdu.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in daveti üzerine Ardahan'a gelen Serhan Asker'in bu haftaki durağı Çıldır Gölü oldu. Yüzeyi tamamen donmuş Çıldır Gölü üzerinde yapılan programda, Çıldır Gölü'nün eşsiz manzarası ekranlara taşındı.
Yerel sanatçılar ve halk ozanlarının yöresel ezgilerle renk kattığı Program'da ayrıca kültür, sanat ve tarih konuları da yer aldı.


Başkan Demir, Serhan Asker ile program ekibini misafir etmekten büyük bir onur duyduklarını söyleyerek, ''Davetimize icabet edip bu haftaki çekimlerini donan Çıldır Gölünde gerçekleştiren Serhan Asker ve program ekibini en güzel şekilde misafir ederek, Ardahan'ın tanıtımına güçlü bir destek daha sunmuş olduk. Belediye ekiplerimizin katkı sunduğu çekimler sırasında Ardahan ve Çıldır'ın doğal zenginlikleri tanıtıldı ve anlatıldı. Dolu dolu geçen programa bizlerde katılarak Ardahan ve Çıldır'ın köklü tarihi, turizm potansiyeli, doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve yemekleri hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt verdik. Ardahan'ın turizm potansiyelinin artması için elimizden geleni yaptık. Ev sahipliği yaptığımız programla birlikte tarih, kültür ve gastronomi kenti olarak tarif ettiğimiz Çıldır'ın var olan tüm zenginliklerini ön plana çıkarmak ve yerli ve yabancı turistlerin dikkatini bu bölgeye çekmek amacıyla yaptığımız yatırımları geniş kesimlere aktarma fırsatı yakaladık. Özellikle Doğu ekspres treninin Ardahan'a gelmesi gerektiğini ve bununla ilgili yapmış olduğumuz girişimleri de anlatma imkanımız oldu. Çıldır'ın kültürel ve sosyal yönden tanıtılmasına büyük bir katkı sunan Serhan Asker ile program ekibine bir kez daha şahsım ve tüm hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı