Başköy Barajı´nda çalışmalar bütün hızıyla sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü´nün Erzurum´da inşa ettiği Hınıs Başköy Barajı´nda çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Barajın tamamlanması ile bölgede 205.350 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Başköy Barajı´nda çalışmalar bütün hızıyla sürüyor

BARAJDA YÜZDE 75 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı hayata geçirdiği projelerle Erzurum´da bereketli toprakları suyla buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede yüzde 75 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan Başköy Barajı´nda relökasyon yolu kazısı yapıldı. Baraj gövdesinde kil dolgu, kaya ve kaya ufağı, filtre kum dolgu çalışmaları ise devam ediyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 110 MİLYON 835 BİN LİRA KATKI

Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Erzurum´da 205.350 dekar araziye su temin edecek baraj ile ülke ekonomisine yıllık 110 milyon 835 bin lira katkı sağlanacak. Ayrıca, 5.500 kişiye de istihdam kapısı açılacak.

PROJENİN 2019 YILINDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Ülkemizdeki su kaynaklarının etkin yönetimini sağlamak için yatırımlarını sürdürdüklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Erzurum´da inşasına devam ettiğimiz Başköy Barajı da bu projelerimizden birisi. Projeyi 2019 yılında tamamlayarak, Erzurumlu çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek, böylece bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlanacak ve refah düzeyi artacak? değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı