Bayram: ' yapay zeka destekli çalıştık''

Bayram: ''Dünyada ilk defa bir siyasi aday olarak projelerimizi yapay zeka destekli çalıştık''

Tarih: 22.11.2023 11:54
Bayram:

AK Parti'den Bingöl Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapan Dr. Alican Bayram, “Biz projelerin hepsini yapay zekayla çalıştık, yapay zeka destekli çalıştık. Dünyada ilk ve tek, bir siyasi aday projelerini yapay zeka destekli çalıştı ve hazırladı. Dünya artık buraya gidiyor ve Türkiye de buna uyum sağlamalı” dedi.
31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için aday adayları partilerine başvuru yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl’de AK Parti'den Bingöl Belediye Başkanlığına talip olan Bingöl Üniversitesi'nde görevli Dr. Alican Bayram, kalabalık bir grupla birlikte parti binasına giderek aday adaylığı başvurunu yaptı. Dr. Alican Bayram, İsrail’in günlerdir saldırılarını sürdürdüğü Gazze halkına destek için de Filistin atkısı taktı.


''Projelerimizi yapay zeka destekli çalıştık''
Başvurusunun ardından projelerine dair açıklamalarda bulunan Dr. Bayram, toplumu yönetmeye talip olacak kişilerin proje ve vizyonunun olması gerektiğinin altını çizdi. Bayram, ''Tabii aday olurken gelecek vizyonunu ve şehrin aslında alt yapısına yönelik fikirlerimizi, projelerimizi paylaşmamız gerekiyor. Bir fikri, bir bakış açısı olmayan bir adayın toplumda da kabul görmeyeceğini düşünüyorum. Bunu öncelikle bir vatandaş olarak düşünüyorum. Beni temsil edecek kişinin, kitlenin ya da temsil edecek başkanın bir vizyonu ve fikirlerinin olmasını önemsiyorum. Şunu ifade etmekte fayda görüyorum; biz projelerin hepsini yapay zekayla çalıştık, yapay zeka destekli çalıştık. Dünyada ilk ve tek, bir siyasi aday projelerini yapay zeka destekli çalıştı ve hazırladı. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in vergi hükümlülükleriyle alakalı yapay zekadan destek aldığını, bununla ilgili projelerin olduğunu da hatırlatmak isterim. Dünya artık buraya gidiyor ve Türkiye de buna uyum sağlamalı. Biz de belki Bingöl’den ilk defa bir siyasi aday nasip oldu, projelerimizi yapay zekayla çalıştık. Tabii yapay zekayla oluştururken memleketin asil unsurunu, doğasını da unutmamak lazım” diye konuştu.



“Akıllı belediyecilik birimi”
“Akıllı belediyecilik sistemini tamamen bize yapay zeka önerdi” diyen Dr. Bayram, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Projelerimizden kısaca bahsedecek olursak, alternatif finans kaynakları. Bugüne kadar Bingöl Belediyesi, üç temel finans kaynağından faydalandı. Birincisi su ve diğer gelirler gibi kaynaklar, ikincisi İller Bankası'ndan aldığımız kredi, bir diğeri de merkezi hükümetin bize belirli periyotlarla sağladığı finans kaynağı. Aslında belediyelerin faydalanabileceği bu üç temel finans kaynağının dışında 6 tane alternatif kaynak var. Onlarla ilgili çalışmalarımızı yaptık, sosyal medyadan da takip ederseniz detaylarıyla paylaşacağız. İkinci projemiz akıllı belediyecilik. Akıllı belediyecilik sistemini ise tamamen bize yapay zeka önerdi. Yapay zekaya şu soruyu sorduk; Bingöl Belediyesi'nde vatandaşı mutlu etmek için bize bir denetleme sistemi önerir misin? Yapay zeka da şöyle bir sistem önerdi bize üç aşamalı. Birincisi şehirde bir birim kurulacak, akıllı belediyecilik birimi. Siz vatandaş olarak şehirde gördüğünüz bir sorunu, problemi fotoğraflayacaksınız bu birime aktaracaksınız uygulamalar veya telefon yoluyla, şikayetinizi bu birime aktaracaksınız. Bu birim, ilgili vatandaşın bilgilerini paylaşmadan belediyenin görevli olan birimine bildirecek. İlgili birim bu problemi çözdükten sonra ya da çözemeyebilir. Ondan sonra akıllı belediyecilik birimine bilgi verecek, vatandaşa geri dönüş sağlanacak. Vatandaş memnuniyetini sağlayacağız aslında burada. Bir başkan, bir yönetici bütün bilgileri aklında tutamaz ama birim sayesinde sistematik bir şekilde problemleri gözlemleyebileceğiz. Örnek veriyorum, Fen İşleri Müdürlüğü sistemi açtığı zaman bu hafta 10 problem gelmiş, ben 9’unu çözemedim diyecek. Aynı zamanda birim kendi performansını da ölçmüş olacak.''
Dr. Bayram’ın projelerinden bazıları ise şunlar:
''Kadın ve genç kooperatifleri, deprem ve afet eylem planı, Bingöl su politikaları, yerel seçimlerden sonra 1 yıl içerisinde şehir tiyatrosu kurulacak. Festivaller, Bingöl Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Spor AŞ, çevreci bir belediye, yazılım ve yapay zeka kulüpleri.''


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı