Bilgisayar destekli bir günde gülüş tasarımı

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bilgisayar destekli bir günde gülüş tasarımı

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımının son dönemlerde çok popüler hale geldiğini belirterek, ?Biliyorsunuz insanlar artık her şeyi acele her şeyi çabuk güzeli hemen istiyor insanlar . O yüzden bilgisayar desteği diş hekimliğine çok büyük fayda ve yardım sağlıyor? dedi. 
Öncelikle kişiye yapılacak gülüş tasarımının belirlendiğini anlatan Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, ?Bu gülüş tasarımında ya lamineler ile olabiliyor. Lamine diş dediğimiz dişin ön yüzüne yapışan ince porselen yaprakçıklar veya kişinin daha önce yaptırmış olduğu kaplamalar vardır içinde metal desteği vardır. Bu metal destekli kaplamaları, metal desteksiz kaplamalar ile değiştirmek isteyebilir? diye konuştu.
Diş Hekiminin öncelikle vakayı tanımladığını ve ağız içinde hazırlıkları yaptığını söyleyen Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, ? Ya lamine hazırlığı ya eski kaplamaların çıkartılması gibi.. Daha sonra bu hazırlıklar yapıldıktan sonra ağız özel 3 boyutlu tarayıcı ile taranıyor. Ağızın 3 boyutlu görüntüsü bilgisayara aktarılıyor. Bilgisayarda hekim hastanın gülüş tasarımını yapıyor. Estetik gülüş tasarımını yaptıktan sonra özel makina yardımı ile var olan hazır porselen bloklardan makina kazıyarak dişi üretiyor. Aşağı yukarı bir tane dişin üretilmesi 30 dk zaman alıyor ve hazırlanan bu dişler hasta ağzında deneniyor. Hekim ile hasta gülüş tasarımını beğendikten sonra dişler hastanın dişlerine yapıştırılıyor. Bu sistem ile kişi bir günde özlediği gülüşe kavuşmuş oluyor. Sabah Hekimin kliniğine girip akşam güzel bir gülüş ile klinikten çıkabiliyor.? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı