Bingöl'de 6 yılda bin 250 kişi işaret dilini öğrendi

Bingöl'de 6 yılda bin 250 kursiyer işaret dilini öğrendi

Tarih: 14.10.2023 10:29
Bingöl

Bingöl’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Türk İşaret Dili kursunda, 2017 yılından bu yana bin 250 kursiyer eğitimi başarıyla tamamladı.
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da kurslar vermeye devam ediyor. Bu çerçevede 2017 yılından beri Türk İşaret Dili’nde eğitim verilirken, bu kurslara çocukları işitme engelli olanlar ve kamu kurumunda görevli olanların daha fazla ilgi gösterdiği aktarıldı.
6 yılda 91 adet kursun açıldığını aktaran Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Şahin, 3 bin 600 kursiyerin eğitim aldığını ancak bir çoğun eğitimini tamamlamadığını belirtti.
Bin 250 civarında kursiyerin başarılı olduğunun altını çizen Şahin, “Merkezimizde 2017 yılından beri Türk İşaret Dili kursları açılmakta, bu alanda eğitimler verilmektedir. Bu süreçte 91 adet kurs planladık ve bu kurslarımıza 3 bin 600 aşkın kursiyerimiz eğitimlerini aldılar. Bu eğitimler sonucunda da bin 250 civarında kursiyerimiz başarılı olarak sertifikalarını aldılar. Genelde bu kurslarımıza müracaat eden vatandaşlarımızın içerisinde işitme engelli çocukları olanlar, kamu kurumlarında çalışanlar, üniversite öğrencileri kurslara geliyorlar. Kurslarımızın içeriğinde de eğitim, ulaşım, sağlık, gıda, hukuk gibi güncel yaşamımızı kolaylaştıran konular var. Halk Eğitim Merkezi olarak bu ve diğer alanlarda vatandaşlarımıza hizmet için buradayız” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı