Bingöl’de yollar genişliyor, trafik rahatlıyor

Bingöl’de yollar genişliyor, trafik rahatlıyor

Tarih: 18.12.2023 11:10
Bingöl’de yollar genişliyor, trafik rahatlıyor

Bingöl Belediyesi, yol genişletme çalışmaları kapsamında Karşıyaka Mahallesi Hikmet Tekin Bulvarındaki cami duvarını geri çekip, yol ve kaldırım ağını ortalama 7 metre genişletiyor.
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın, “Konforlu Yollar, Kolay ve Güvenli Ulaşım” hedefi doğrultusunda yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Çarşı merkezinde araç ve yaya trafiği güvenliğini üst seviyeye çıkaracak çalışmalara imza atan Başkan Arıkan’ın talimatıyla Karşıyaka Mahallesi Hikmet Tekin Bulvarı üzerinde cami duvarının geri çekilmesi çalışmalarına start verildi. Saha ölçüm ve değerlendirme çalışmalarının ardından ilk olarak yeni duvarın yapımını tamamlayan belediye ekipleri, daha sonra eski duvarın yıkımını gerçekleştirdi.
“Yol ve kaldırım 7 metre genişliyor”
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, "Artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu minimize etmek, ulaşım ağımızı konforlu hale dönüştürmek ve sürücülere kolay ulaşım sağlamak için cami duvarını geri çektik. Mevsim koşullarına bağlı olarak çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmaları gerçekleştirilecektir. İlimiz için hayırlı olsun” denildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı