Bir kereden çok şey olur

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıkların ?bir kereden bir şey olmaz´ denilerek başlandığını hatırlatarak, ?bir kereden çok şey oluyor? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bir kereden çok şey olur

Son yıllarda özellikle sigara ve uyuşturucu kullanımında artış gözleniyor. Bu artışa karşı Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş çeşitli etkinlik ve çalışmalarla bir nebzede olsa çözüm olmaya çalışıyor. Çocuk yaşlara kadar inen madde bağımlılığına her alandan müdahale ve takip edilmesi gerektiğini belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, bireyin çevresi bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı.

Gençlerin bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle kullanmaya başladığına dikkat çeken Dr. Uçar, bazı tavsiyelerde bulundu. Öncelikli olarak kötü arkadaş ortamlarından uzak durmayı öneren Dr. Uçar, ?Madde kullanımına yol açan ortamlardan uzak durulması gerekiyor. Bu sebep en samimi arkadaşınız dâhil olsa bile. İyi bir şey gibi gösterilen kötü örneklerden kaçınmalı, parıltılı ve şaşalı yaşantılarına aldanılmamalıdır.  Madde kullanımına başlamanın en büyük sebeplerinden olan deneme isteği, birçok gencimizin hatta çocuğumuzun hayatını karartıyor. Kendinizi bu tür yer ve ortamlardan uzak tutmalısınız. Size bedava madde teklif eden ?bir kere kullanmadan bir şey olmaz´ diyenlere kanmamalı aksine o kişi veya ortamlarda bir daha bulunmamalısınız. Madde kullanımıyla sorunlarınız çözülmez, maddeye sığınmamalısınız. Tam tersine sorunlar büyür ve artık çıkılmaz hal alabilir. Çevrenizdeki arkadaşlarınızda madde kullanımına zemin hazırlayanlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Enerjinizi milli ve manevi değerlere, sosyal faaliyetlere yöneltmeli, model şahsiyetlerin bozukluğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu alanda ebeveynlere de önemli görev düşüyor. Çocuklarınızı takip etmeli, arkadaş ortamlarını iyi analiz etmelidirler.? diye konuştu.

Muhammed cOŞKUN


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı