Bu yıl da gelenek bozulmadı

Bu yıl da gelenek bozulmadı

Tarih: 15.12.2023 14:18 Güncelleme: 15.12.2023 14:19
Bu yıl da gelenek bozulmadı

Aras EDAŞ tarafından gelenekselleşen, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile gerçekleştirilen teknik gezide, Şirketin farklı birimlerini görme fırsatı yakalayan mühendislik öğrencileri, iş hayatını yakından görme fırsatı elde etti. 
Aras Elektrik tarafından bu yıl 2. si düzenlenen teknik gezide, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri önemli tecrübeler edindi. Gezide, Şirketin farklı departmanlarında ki çalışmaları ve uygulamaları doğrudan deneyimleyen öğrencilere, sahada kullanılan malzemelerin tanıtımı yapılırken; Çözüm Merkezi ve SCADA süreçleri ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca Şirketin almış olduğu ödüllü Ar-Ge projesinin tanıtıldığı gezide, EPDK tarafından kabul edilen diğer projeler hakkında da bilgiler verildi. 
Hemen her birim hakkında bilgi edinen öğrencilerin ilk durağı “Ambar Birimi” oldu. Erzurum 6. Bölge Başmühendisi Osman Batur Taşci tarafından enerji nakil hatlarında kullanılan malzemelerin tanıtımı yapılarak trafo merkezi gezdirildi. 2. durak olarak Çözüm Merkezi’ne geçen öğrencilere, çağrıların karşılandığı ekranlar gösterildi, müşterilerden gelen örnek çağrılar dinletildi ve gelen taleplerin nasıl karşılandığı ile ilgili bilgiler verildi. Gezinin 3. durağında Uzaktan Kontrol Merkezi (SCADA) sistemini yerinde inceleyen öğrencilere, OMS (Kesinti Yönetim Sistemi) Başmühendisi Mehmet Piri Yılmaz, Çözüm Merkezi’nde dinledikleri çağrıların sahaya iletilme sürecini, saha personeli için tahsis edilen tabletlere arıza kayıtlarının düşmesi ve çözüme ulaştırılmasıyla ilgili bilgileri aktardı. Gezinin 4. durağında Akıllı Şebekeler ve Ar- Ge Müdürü Ali Geyikoğlu, Şirketin, EPDK tarafından kabul edilen projeleri hakkında bilgiler verdi. Yakın zamanda 21 dağıtım şirketi arasından 1. olan "Yol Aydınlatmaları Tip Proje Geliştirilmesi" projesi ile ilgili detayları anlatan Geyikoğlu, diğer projelerin de önemine dikkat çekti. 

Aras EDAŞ Müzesi 
Gezinin 5. ve son durağı ise Aras EDAŞ Müzesi oldu. Müzenin arkeoloğu Berrak Kaplan: “Yakın zamanda hizmete açılan Aras EDAŞ Müzesi’ni öğrencilerimize gezdirdik. Elektrik tarihi ile ilgili kısa bir zaman tüneline giren öğrenciler, geçmişte kullanılan elektrik malzemelerini görme fırsatı yakaladı. Ülkemize ve şehrimize kazandırdığımız müzemizi her vatandaşımız ücret ödemeden gelip ziyaret edebilecek.” dedi. 
IEEE Atatürk Üniversitesi temsilcisi Muhammed Çağrı Dervişoğlu “Teknik ve uygulamalı bilgiler edindiğimiz gezi çok güzel geçti. Hem kariyerimize katkı sağlayacak hem de sektör hakkındaki bilgilerimizi artıracak önemli tecrübeler edindik. Ar-Ge projelerini ve uygulama çalışmalarını etkileyici buldum. Ayrıca elektrikle ilgili geçmiş dönemlere ait eserlerin sergilendiği EDAŞ Müzesi’ni de çok beğendim.” diye konuştu. 
Mekansal Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü Murat Caf, “Atatürk Üniversitesi ile yapmış olduğumuz iş birliği protokolü ile 2016 yılından bu yana farklı hizmet ve etkinlikler yapıyoruz. Bu sayede birçok eğitim, bilimsel araştırma ve projelerle ilgili paylaşımlarda bulunuyoruz. Ayrıca sanayi-üniversite iş birliği ile öğrencilerimize staj imkânı sunarak, okulda almış oldukları teorik dersleri, yerinde uygulamalı olarak görebilecekleri teknik geziler düzenliyoruz. Bu kapsamda da mühendislik öğrencileri ile düzenlediğimiz bu gezide, öğrenciler iş hayatını yakından görme imkânı buldu. Enerjinin müşteriye ulaşmasındaki her aşamayı öğrencilerimiz ile paylaştık. Müşterilerimizden gelen çağrıları dinleterek, ilgili talebin karşılanma süresini, adımlarını gösterdik. Aynı zamanda sektördeki tecrübelerimizi de öğrencilerle paylaşarak onlara iş hayatıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulunduk.” ifadelerini kullandı. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı