Bu çay ocağı artık “Kültür Evi” gibi işleyecek

Bu çay ocağı artık “Kültür Evi” gibi işleyecek

Tarih: 31.01.2024 12:10
Bu çay ocağı artık “Kültür Evi” gibi işleyecek

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu tesadüfen denk geldiği ve kütüphane sözü verdiği çay ocağında sözünü tuttu. Vali Aydoğdu bu çay ocaklarının ilim yuvası gibi hizmet vereceğini kaybetti.
Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde bulunan Yavuz Selim Camii altında ki Tiryaki Çay Ocağı'nı ziyaret ederek, vatandaşlarla hasbihalde bulunan ve kütüphane sözü veren Vali Hamza Aydoğdu, sözünü tuttu. Vali Yardımcısı Yusuf İzci, kurum müdürleri ve birim amirleriyle birlikte çay ocağına giden Vali Aydoğdu bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra dualar eşliğinde kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Çay ocağının kalabalık olmasını ve gençlerin böyle bir taleple gelmesini fırsat bilen Vali Aydoğdu her ayın belirli bir gününde de çeşitli konularda sohbetlerin de yapılacağını vurguladı.

“Buraları ilim yuvasına çevireceğiz”
Çay ocağına kütüphane kurulmasının ardından her ayın belirli gününde doçentlerin, profesörlerin, imamların ve belirlenecek konukların sohbetleriyle “buraları ilim yuvasına çevireceğiz” diye ifade eden Vali Hamza Aydoğdu, “Burada bir aile ortamı var. Burası bize bir ufuk açtı. Biz inşallah böyle bu mekanların, buna benzer mekanlarda her ayda bir sohbet toplantısı yapacağız. Konuyu belirleyeceğiz. Üniversitemizden doçentler, profesörler, müftümüz ya da arkadaşlarımız bir hareket yapacak bu ay burada neyin sohbetini yapalım diye. O konuğumuzu duyuracağız inşallah. Ben dahil olmak üzere arkadaşlarımızla birlikte geleceğiz, o arkadaşımızı dinleyeceğiz, sorular soracağız. Buraları aynı zamanda bir ilim yuvasına döndürmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz. Bizim milletimizin ortak bir paydası var; hemdert olmak, dertdaş olmak, başkasının dertleriyle dertlenmek. Bu bizim milletimize has bir özellik. Burada gençlerimiz de var. Biz kendi geleneklerimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi bu bugün derinlemesine yaşayıp çocuklarımıza öğretip geleceğe taşımak zorundayız. Çok samimi söylüyorum ki, yollar yapılır, binalar yapılır ama bütün değişimler kalpte başlar. Allah hayırlı mübarek etsin. Evden çocuklar gelsin, gençler gelsin ve burayı bir ilim yuvasına çevirelim inşallah” dedi.

“Guinness Rekorlar Kitabı’nı alt üst edeceğiz”
Erzincan’da 50 bin kişi ile aynı anda kitap okuyarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için çalışma başlattıklarını belirten Vali Aydoğdu, “Bu şehir Medine’ye vakfiyelik yapmış bir şehir. Bu şehir tembel bir şehir olamaz, ben bunu reddediyorum. Bu şehrin gençleri kendi kültürlerini, medeniyetlerini, tarihlerini bilecek Bakın biz burada bir proje yapacağız 15 içerisinde. Biz Nisan ayında Guinness Rekorlar Kitabına girecek bir deneme yapacağız. Urfa’da 30 bin kişi aynı anda kitap okuma yapmış Guinness’e girmiş şimdiden duyan duymayanlara söylesin, Erzincan’dan dedim ki biz bunu 50 bin kişiyle yapacağız Guinness Rekorlar Kitabı’nı alt üst edeceğiz dedim” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı