Bulanık’ta kar temizleme çalışması

Bulanık’ta kar temizleme çalışması

Tarih: 29.01.2024 14:28
Bulanık’ta kar temizleme çalışması

Muş'un Bulanık Belediyesi, ana ve ara yollardaki kar temizleme ve taşıma çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
İlçede bir haftadan beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İlçede karın yağmasıyla birlikte karla mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdüren belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışıyor. Her kar yağışı sonrası caddelerde toplanan tonlarca kar kütleleri de kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor.
Gece gündüz cadde ve sokaklardaki çalışmaları takip eden Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Bu yıl kış mevsiminin geçmiş yıllara oranla çok çetin geçtiğini vurgulayan Ocak, "Yaklaşık on gündür kenti etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte tüm ekiplerimizi seferber ettik. Karla mücadele çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Yoğun kar yağışının ardından başlatmış olduğumuz çalışmalarla sürekli yolları açıyoruz. Ancak hafta sonu aralıksız yağan kar yağışı ile birlikte tüm bölgelerde yeni bir çalışma başlattık. Öncelikle ana güzergahların temizlenmesi için ekiplerimizi yönlendirdik. Şu anda mahalleler dahil olmak üzere tüm yollarımızı açtık. Şimdi çarşı merkezinde biriken tonlarca karı kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz" dedi.
Yol kenarlarında park edilen araçların çalışmaları engellediğini söyleyen Ocak, "Karla mücadele çalışmalarımız sırasında yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de yol kenarlarında rastgele park edilmiş araçlardır. Vatandaşların araçlarını kaldırmaları gerektir. Bir bölgede çalışma başlatmadan önce zabıta ekiplerimizi o yolda gerekli tedbiri alması için yönlendiriyoruz. Tuzlama çalışmalarına da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı