Bursa Gemlik'te 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde 2 deprem

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan saat 10.2'de, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntıdan 3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Tarih: 04.12.2023 12:01
Bursa Gemlik

AFAD: 'OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR'

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız''

3 DAKİKA SONRA ARTÇI

Sarsıntıdan 3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

BAKAN ÖZHASEKİ: 'GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: "Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve Bursa, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen 5,1 şiddetindeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza buyursun."

Son Depremler: Bursa Gemlik'te 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde 2 deprem

ULAŞTIRMA BAKANI SAYAN: 'İNTERNET TABANLI ARAMA YAPMAMIZ VE SMS KULLANMAMIZ OLDUKÇA ÖNEMLİ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: "(Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında meydana gelen depreme ilişkin) Genel olarak iletişimi etkileyen olumsuzluk yok. Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli".

BAKAN KOCA: 'TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTE'

Sağlık Bakanı Koca:"10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir."

İSTANBUL VALİSİ GÜL: 'HERHANGİ BİR CAN YA DA MAL KAYBI OLMAMIŞTIR'

Depremle ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı