Çağrı merkezleri sendikalaşıyor

01 Eylül 2021 tarihli resmî gazetede yayınlanan 31585 sayılı yönetmeliğin değişikliği ile sendikanın faaliyet alanı 07 No’lu iletişim iş işkoluna dahil olmasının üzerine örgütlenmeler devam ediyor.

Tarih: 21.12.2023 13:44 Güncelleme: 21.12.2023 14:12
Çağrı merkezleri sendikalaşıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Türkiye'nin en köklü sendikalarından biri olan ve Türk-İş konfederasyonuna bağlı olan Haber-İş sendikası Erzurum şube Başkanı Kemal Akkan, Türkiye genelinde 15 binin üzerinde üyesinin olduğunu belirterek çağrı merkezlerini ve taşeronları da örgütledikten sonra sayılarının daha da yükseleceğini ifade etti. 

Sendikayı çalışan kişinin güvencesi olarak tanımlayan ve çalışan kanunlar nezdinde korunduğu için iş verenin çalışanı istediği zaman çıkaramadığının altını çizen akkan, Türkiye genelinde tüm çağrı merkezleri Çalışma Bakanlığı nezdinde Haber-iş sendikasının iş kolu olarak tanımlandığını açıkladı

Akkan, “Çalışma bakanlığına bağlı olan sendikaların hepsinin bir iş kolu kodu varken Çağrı merkezlerini de Haber-İş sendikasının iş kolu altında toplanmaya başladık ve bu anlamda iletişim iş kolu kodumuzda 07 iletişim belirledik”. Türkiye genelinde bulunan tüm çağrı merkezleri ve bizim iş kolumuz mahkemeye verdik ve yargı sonucu lehimize çıkarak kazandık. Çağrı merkezleri bizim iş kolumuz olmasına rağmen farklı işkollarında görünüyordu ve burada Haber-İş sendikası varken çağrı merkezlerinin farklı kollarda veya sendika kollarında görünüyor olmasının doğru bulmayarak Bunları bizim iş kolumuz olan 07 iletişim iş koluna gelmesini sağladık ve hepsini bir araya topladık. Bu durum Bakanlık nezdinde tanımlandı ve buralarda örgütlenmeye başladık yani süreç çağrı merkezlerindeki örgütlenmelerle devam ediyor. Bu noktada da çok büyük bir potansiyel var yani hemen hemen 100 binin üzerinde çağrı merkezlerinde çalışan var ve şu anda hepsi örgütsüz “söylemlerinde bulundu. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı