CAN-KAR Projesi protokolü imzalandı

CAN-KAR Projesi protokolü imzalandı

Tarih: 02.12.2023 09:54
CAN-KAR Projesi protokolü imzalandı

Erzincan Valiliği himayelerinde yürütülecek olan Karakter Eğitimi CAN-KAR Projesi kapsamında, Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile KUDAKA arasında protokol imzalandı.
2023 yılı KUDAKA Teknik Destek Programı “Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi” kapsamında Erzincan Valiliği himayelerinde, Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından KUDAKA’ya yapılan proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı. KUDAKA Genel Merkezinde Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imzalanan protokol ile proje resmi olarak hayata geçti.
Erzincan Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, anaokulları temelde olan ve tüm okullarda uygulanacak Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi ile, Peygamber sevgisi, vatanseverlik, saygı, hoşgörü, sabır, merhamet, sorumluluk, adalet, doğruluk ve dürüstlük, alçakgönüllülük, kanaatkarlık, yardımseverlik, hayvan sevgisi, paylaşma bilinci vb. temel ahlaki değerlerle örtüşen, bütün insanlığın ortak paydası olarak kabul edilip ele alınan yaklaşık 30 değerin görsel ve işitmeyle ilgili olarak kazandırılması sağlanacak.
Proje ile öğrencilere, “iyi” insan olmanın iç dünyalarında hazzını yaşamaları için değer ve erdem sahibi olmaları gerektiği fikri aşılanarak, her bireyin kendi zihin dünyasında doğruya ilişkin yorumlar olduğu vurgulanacak ve hiç kimsenin gerçekliğin merkezinde olmadığı belirtilecek. Proje sayesinde, öğrencilere başkalarının bakış açısını edinebilme becerisi ve empati duygusu kazandırılması da amaçlanıyor.
Türkiye’de örnek proje olma özelliğine sahip bu projeyle ilk etapta, il merkezinde bulunan bağımsız 22 anaokulu, ardından ilçelerde bulunan bağımsız anaokulları ile birlikte toplamda 37 bağımsız anaokulunda proje kapsamında eğitim verilecek.
Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul kategorilerinin yer alacağı toplamda 240 okul, 3 bin 905 öğretmen ve 45 bin 700 öğrenci projenin yaygınlaştırılmasıyla ulaşılacak insan kaynağı olacak.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı