Cezayirli araştırmacılara sertifika

Iğdır Üniversitesinde Cezayirli araştırmacılara sertifika

Tarih: 12.11.2023 13:18
Cezayirli araştırmacılara sertifika

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cezayir’deki Abbes Laghrour Üniversitesi, Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi ve Mustapha Stambouli Mascara Üniversitesinden bilimsel araştırma yapmak için Iğdır Üniversitesine gelen araştırmacılara sertifikalarını takdim etti.
Cezayir’den Iğdır Üniversitesine gelen bir grup bilim insanı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler danışmanlığında Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ALUM) çalışmalar yaptı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yoğun ve verimli bir sürecinden ardından çalışmalarını tamamlayan heyeti makamında kabul etti. Araştırmacılara sertifikalarını takdim ederek başarı dileklerini ileten Rektör Alma, üniversitenin bilimsel potansiyelinin uluslararası iş birlikleri ile daha da güçlendirilmesinin bölgesel ve küresel ölçekte etkili araştırmalara imkân tanıdığına dikkat çekti.
Rektör Alma, “Cezayirli meslektaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği hem üniversitemizin hem de Cezayir ile olan ilişkilerimizin daha da ileriye taşınması için önemli bir zemin olmuştur." dedi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler'in de hazır bulunduğu sertifika teslim töreni, günün anısına fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı