Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kız öğrenciye burs

Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kız öğrenciye burs

Tarih: 24.01.2024 11:42
Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kız öğrenciye burs

Sosyal medyada yaklaşık 20 bin üyesi bulunan Dünya Varto Gımgım sayfası yönetim kurulu üyelerinin almış olduğu “Vartolu üniversite öğrencileri geleceğimizdir. Kızlarımız göz nurumuzdur” projesi çerçevesinde hayırseverlerin desteğiyle Cumhuriyet’in 100. yılında 90’ı Vartolu olmak üzere 100 üniversiteli kız öğrenciye burs verildi.
Dünya Varto Gımgım sayfası yönetim kurulunun almış olduğu kararla kız öğrenciler sevindirildi. “Vartolu üniversite öğrencilerimiz geleceğimizdir. Kız öğrencilerimiz göz nurumuzdur” projesi ile hayırsever vatandaşların katkısıyla 90’ı Varto nüfusuna kayıtlı 100 kız öğrenciye Cumhuriyet’in 100. yılı anısına 500 TL burs verildi.
Almanya'da bulunan iş adamı Deniz Özvural’ın 50 öğrenciye burs katkısının ardından cesaret alıp hayırseverlerin desteğiyle “Vartolu üniversite öğrencilerimiz geleceğimizdir. Kız öğrencilerimiz göz nurumuzdur” projesini başlattıklarını söyleyen Dünya Varto Gımgım Sayfası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Urulu (Weşan Teşan Show), “Özellikle bize bu konuda katkı sunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Öğrencilerimizin eğitim öğretimine ne kadar katkı sunarsak bizim için mutluluk vericidir. Özellikle kız çocukları bu konuda önceliğimizdir. Kızlara daha çok önem vermek istiyoruz. Öğrencilerden de bir isteğimiz var, Varto için özellikle derslerine çalışıp başarı elde etmelerini istiyoruz. İlk etapta Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle de 100 kız öğrencimize aylık 500 TL burs veriyoruz. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı