Dağ tepe gezerek şampiyonaya hazırlanıyorlar

Muş´ta dünya şampiyonası ve milli takıma hazırlanan kayakçılar, bu yıl beklenen kar yağışının olmaması nedeniyle dağlık alanlara çıkarak müsabakalara hazırlanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dağ tepe gezerek şampiyonaya hazırlanıyorlar


Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi ve kayak merkezinde kar olmaması nedeniyle antrenman yapmakta güçlük çeken dünya şampiyonası ve milli takıma hazırlanan kayaklı koşu sporcuları, merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Karlıdere köyünde antrenmanlarını sürdürüyor. Kendi imkanları ile dağlık alanda pist açmaya çalışan kayakçılar, milli takıma seçilmek için zor şartlar altında antrenman yapıyor. Muş´u ve Türkiye´yi yarışlarda temsil etmek için haftanın belirli günlerinde yüksek kesime çıkarak antrenmanlarını sürdüren kayakçılar, aralıksız bir şekilde yarışlara hazırlanıyor.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Eğitim Spor Kulübü Kayak Antrenörü Burhan Oğlağo, zor şartlar altında antrenman yaptıklarını söyledi. Kendi imkanlarıyla pisti açmaya çalıştıklarını ifade eden Oğlağo, "Bu da hem zaman kaybına hem de merkezden buraya kadar gelince çocukların üşümesine neden oluyor. Bizim kar aracımız burada olsaydı şimdi çok rahat antrenmanımızı yapmış olurduk ve çocuklar da çok zorlanmazdı. Hedefimiz büyük, öncelikle Türkiye şampiyonası, Balkanlar, dünya şampiyonası, son olarak da olimpiyatlar. Birçok sporcumuz şu anda milli takım adayı. Tabi imkanımız olsa bu çocuklarımızın hepsini milli takıma göndererek, ülkemiz adına büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Kayaklı koşuda kısa zamanda güzel başarılar elde ettik, inşallah bunu da sürdüreceğiz. Önce Muş´umuz adına sonra Türkiye adına sporcular çıkaracağız. Bir hafta sonra Ağrı´da 2. Lig yarışlarımız var, onun için hazırlanıyoruz. Öğrencilerimizden bazıları Liseler Arası Dünya Şampiyonasına gidecek onlara hazırlanıyor. Milli takıma hazırlanan sporcularımız var. Biz sürekli lig yarışları, uluslararası yarışlar, sporcuların milli takıma hazırlanmaları için kaymak zorundayız. Muş merkezde de kar olmadığı için böyle yüksek kesimlere çıkıyoruz. Tabi ki buraya kar aracı getirmek çok zor değil, olsa çok iyi olur ve antrenmanlarımızı çok iyi şekilde yaparız" dedi.

"Dünya birincisi olmak istiyorum"
Okullar arası müsabakada derece yaptığı için Fransa´ya gitme imkanı yakaladığını ifade eden kayakçı Evin Köse ise "Kayaklı koşuda yer alıyorum. İmkanlarımız olmadığından dolayı buraya geliyoruz. İlimizde kar olmadığından dolayı burada çalışıyoruz. Amacım milli sporcu olmak. Milli olmanın ötesinde de dünya birincisi olmak istiyorum. Bunun için Erzurum´da yarış düzenlendi. Okullar Arası Dünya Şampiyonasında derece yaptığımdan dolayı Fransa´ya gitme gibi bir imkanım var. Nasip olursa gideceğiz. Burada imkan buldukça haftanın yedi günü çalışmaya gayret ediyoruz. Antrenörüm ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Şimdi burada amacımız iyi bir antrenman yapmak, antrenman sayesinde de iyi bir yere gelmek. Milli takımda yer almayı da istiyorum, çünkü tek amacım milli olmak değil. Milli Sporcu olursam da olimpiyatta yer almak. Kendimden büyük ağabey ve ablalarıma özeniyorum. İnşallah onlar gibi bende milli sporcu olurum" ifadelerini kullandı.

"Bayrağımızı çok kez taşıdım"
Birçok kez dünya şampiyonasına katıldığını ifade eden Mert Furkan Taş da, "Bayrağımızı birçok kez taşıdım. Şu anda Muş´ta kar olmadığından dolayı buraya gelip kayıyoruz. Daha önce böyle bir kar yağmama olayı yaşanmadı, ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Kayaklı koşuda birçok kez Türkiye şampiyonluğum var" diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı