Doğal gazlı ve doğal gazsız yerlerde hava farkı

Doğal gazlı ve doğal gazsız yerlerde hava farkı

Tarih: 17.01.2024 11:06
Doğal gazlı ve doğal gazsız yerlerde hava farkı

Hakkari’de sabah saatlerinde çekilen fotoğraf karesinde doğal gazlı ile doğal gazsız mahalleler arasındaki hava kirliliği farkı gözler önüne serildi.
Doğal gaz hatlarının çekildiği Dağgöl Mahallesi ile yanı başında doğal gazsız olan Bağlar Mahallesi’ndeki iki ayrı fotoğraf karesi, doğal gazın önemini bir daha özler önüne serdi. Berrak bir görüntüye sahip Dağgöl Mahallesi’nden eskiye oranla hava kirliliği görünmezken, doğal gazı olmayan Bağlar Mahallesi’nin bazı noktalarındaki hava kirliliği ise mahalleyi görünmez hala getirdi.
Dağgöl Mahallesi sakinleri, Hakkari’de doğal gazın yaygınlaşmasının hava kirliliğini önlediğini belirterek, “Çevreye en az zarar veren yakıt türü olan doğal gaz, yandığı zaman atık bırakmaması ve verimli kullanım sağlamasıyla da diğer yakıtları açık ara geride bırakıyor. Yanı başımızda bulunan Bağlar Mahallesi ile Dağgöl Mahallesi arasındaki fark açıkça kendini gösteriyor. Bağlar Mahallesi’nde kalitesiz kömür nedeniyle gökyüzünü duman kaplamış durumda. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın etkisiyle binalarda yakılan kömürün dumanı kent merkezinin havasını kirletiyor” şeklinde konuştular.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı