Dutludere sulama hattında çalışmalar devam ediyor

Dutludere sulama hattında çalışmalar devam ediyor

Tarih: 11.03.2024 17:06
Dutludere sulama hattında çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Çorum'da yapımına başlanan Dutludere sulaması işinde çalışmalar hummalı şekilde sürüyor. Yaklaşık 26 km’lik sulama hattı inşaatı tamamlandı. 54 bin 750 dekar tarım arazinin sulanmasına hizmet edecek projede 3 bin dekar zirai alan sulamaya açıldı.
Aralıksız devam eden çalışmalarda sulama hattını tamamlayarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ’’110 Km’lik sulama hattının 26 Km’lik kısmı tamamlanmış olup, Çorum İli Osmancık ve Dodurga İlçelerine 2024 yılında 41 bin 570 dekar zirai alanda sulama hizmeti hedeflenmektedir. Hat üzerinde 18 adet hat kapama vanası ve 100 adet hidrant, vantuz, tahliye, ayrım yapısı inşa ettik. Çorumlu hemşerilerimize hayırlı olsun“ şeklinde konuştu.

'Projenin yüzde 10'luk kısmı tamamlandı'
Dev projede çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Proje tamamlandığında Milli Ekonomimize Yıllık 140 Milyon TL gelir sağlanacaktır. 2024 yılında 200 adet daha sanat yapısını ve 84 km sulama hattını tamamlayacağız. Hedefimiz 2024 yılı içerisinde Çorum İli Osmancık ve Dodurga İlçelerine sulama suyunu akıtabilmek” dedi
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Proje tamamlandığında Obruk Barajının aktif su hacmi olan 661 milyon metreküp suyu, 54 bin 570 dekar tarım arazisine can suyu sağlamak için kullanmış olacağız” diye konuştu.
Çorum İli Osmancık, Laçin ve Dodurga İlçesine sulama suyu sağlayacak projenin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, amaçlarının projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Çorum İli, Osmancık, Laçin ve Dodurga İlçeleri tarım arazilerinin sulama suyu sıkıntısını kökünden çözmek olduğunu ifade etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı