ER-VAK kadın komisyonundan Tuba öğretmene tebrik ziyareti

ER-VAK kadın komisyonundan Tuba öğretmene tebrik ziyareti

Tarih: 06.10.2023 09:25 Güncelleme: 06.10.2023 09:46
ER-VAK kadın komisyonundan Tuba öğretmene tebrik ziyareti

Erzurum Kalkınma Vakfı Kadın Komisyonu üyeleri 2023 Global Teacher Prize’e yarışmasında ilk 50 sıraya giren Tuba Dumlu Güler’e tebrik ziyaretinde bulundular. 
Er-Vak Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Hülya Güzel, “130 ülkeden 7 bin öğretmeni geride bırakarak dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren hemşerimiz Tuba Dumlu Güler’in bu başarısı hepimizi ziyadesiyle gururlandırmış ve mutlu etmiştir” diyerek ziyaretlerini “marifet iltifat ilişkileri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade etti. 
Hülya Güzel, Tuba Öğretmenin yapmış olduğu özverili çalışmalarıyla öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve saygınlığını bir kez daha duyurduğunu ve sahadaki çalışmalarıyla da mesleğin sadece sınıfta ders vermek olmadığının mesajını verdiğini söyledi. 
“Okuma şansı düşük kız çocuklarının elinden tutup onlara eğitimin kapılarını açan ve çalışmalarıyla 170 öğrenciye ışık tutan Tuba öğretmenimiz Cumhuriyetimiz ’in 100 yılında Türk toplumuna en güzel mesajı iletmiş şehrimizin ve ülkemizin gurur kaynağı olmuştur” diyen Güzel, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde Tuba Dumlu Güler gibi öğretmenlere çok ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak kendilerine tebriklerini sundu. 

Yarışmada birinci olması halinde verilecek 1 milyon dolarlık ödülü eğitim için harcayacağını ifade Tuba Dumlu Güler öğretmenin bu düşüncesiyle de gönüllere taht kurduğunu ifade eden Güzel, eğitim alanında atılan her adımın kutsal olduğunu vurgulayarak kardelenlerin can suyu olan Tuba öğretmenin bu ödülü almasını içtenlikle temenni ettiklerini belirtti. 
Ziyaretin kendisini son derece memnun ettiğini belirten Tuba Dumlu Güler’de hemşerilerinden gelen desteğin çalışma azmini daha da artırdığını ve kendisine yüksek moral verdiğini belirterek Er-Vak kadın Komisyonu üyelerine teşekkür etti. 
Ziyaret esnasında Er-Vak Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Hülya Güzel kendi ürettikleri Dadaş Bebekleri ve Er-Vak Yayınlarından çıkan “Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele’de Erzurum” isimli kitabı hediye etti. 
Ziyarete Er-Vak kadın Komisyon üyeleri Hülya Güzel, Fatma Taştan, Doç.Dr.Dilşad Güzel, Seher Akyüz, Elif Göğebakan , Nahide Pirim, Gülbeden Kirzioğlu ve Melek Korkmaz katıldı. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı