Erzincan’da sünnet şöleni yapıldı

Erzincan’da sünnet şöleni yapıldı

Tarih: 27.08.2023 15:08 Güncelleme: 27.08.2023 15:09
Erzincan’da sünnet şöleni yapıldı

Erzincan’da gelenek haline gelen toplu sünnet şöleninde bu yıl 130 çocuk sünnet ettirildi.
Erzincan'da belediye tarafından geleneksel hale gelen Geleneksel Sünnet Şöleninde, Erzincan'da ikamet eden ve maddi imkanı bulunmayan 130 çocuk Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinesinde modern cerrahi yöntemlerle, steril şartlarda ücretsiz olarak sünnet ettirildi. Geleneksel Sünnet Şöleni belediye tarafından alınan sünnet elbiselerini giyinen çocukların ilk önce Terzi Baba Türbesini ziyaret etmesiyle başladı. Terzi Baba Türbesi ziyaretinin ardında çocuklar aileleri ile birlikte Esentepe Mesire Alanında düzenlenen şölene katıldılar.
Esentepe Mesire Alanında düzenlenen ‘Geleneksel Sünnet Şöleni’ Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesi ile başladı.
Sünnet şöleninde konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Aksun, “Geleneksel olarak şimdiye kadar yürütmüş olduğumuz sünnet şölenleri pandemi sürecinde sekteye uğrasa da daha sonra doktor eşliğinde devam etti. 130 çocuğumuzun sünnetini yaptırdık. Devamını yine halkımıza duyurarak yapacağız. Sünnet olan çocuklarımız yanımızda. Erzincan’ı daha güzel yarınlara taşıyabilmek için emek koyduğumuz her alanda sizleri hiçbir zaman unutmadan, geleceğe emin adımlarla yürüyebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir Erzincan hayali ile çalışmalarımıza devam ettik. Memleketin her köşesinde güzelliklerle dolu geleceğimizin sigortası, teminatı olan bu çocuklarımıza bizler yerel yönetim olarak, sizler Erzincanlılar olarak sahip çıktınız hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün çocuklarımıza geçmiş olsun diyor, sağlıklı başarılı hayırlı bir gelecek diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardın Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve protokol mensupları tarafından sünnet ettirilen çocuklara hediye verildi.
Geleneksel Sünnet Şöleni programında daha sonra palyaço gösterisi, mehteran takımının konseri ve yerel sanatçıların sahne aldığı konserlerde vatandaşlar ve çocuklar güzel bir gün geçirdiler. HABER MERKEZİ 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı