Erzurum Müftülüğünden gençlik hizmetleri eğitimi

Erzurum Müftülüğünden gençlik hizmetleri eğitimi

Tarih: 11.03.2024 13:21 Güncelleme: 11.03.2024 13:29
Erzurum Müftülüğünden gençlik hizmetleri eğitimi

Erzurum İl Müftülüğü tarafından gençlere yönelik eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izci liderleri rehberliğinde yürütülmesi nedeniyle gençlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla "Gençlik Hizmetleri Eğitimi" düzenlendi. 
Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, "Bizler gençlerimize dinimizi, milli ve manevi değerlerimizi davranışlarımızla anlatmak zorundayız. Yarınlarımızın umudu olan gençlerimizin yüce dinimiz İslam’a bakışının, bizim onlara karşı olan davranışlarımızla şekilleneceğini unutmamalı ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Gençlerimizin gönüllerine girmeli, yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Bu vesileyle eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi. 
İki gün süren eğitimde İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan "Diyanet Gençlik hizmet mekanlarında yürütülen Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ve Faaliyet Alanları", İl Uzman Vaizi Talip İçöz "Gençlerin Sık Sorduğu Sorular ve Güncel Meseleler", İl Müftülüğü Diyanet Haber ve Sosyal Medya Koordinatörü Haluk Cansever "Dijital Medya Okuryazarlığı ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi", GSB İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok "Yurt ve Gençlik Merkezlerinde Manevi Danışmanlık, Öğrenci Profili, Yurt ve GSB Gençlik Merkezi İşleyiş Modeli, Öğrencilerle İlişkiler, Sınırlar ve Sorumluluklar", İletişim Fakültesi, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu "Gençlerle Etkili İletişim Teknikleri ve Liderlik Becerileri", İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ahmet Gürler "Diyanet Gençlik Hizmetleri", Psikolojik Danışman ve Manevi Rehber Muhammet Gürgen "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri, Fırsat Eğitimleri", İl Müftülüğü İzci Lideri Fatma Bekmez "Gençlere Yönelik Hizmetlerde Oyun ve Drama Örnekleri" ve Manevi Danışman Abdulnasır Kımışoğlu ile İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörü Zeynep Keleş "Tebrübe Paylaşımı" konulu sunum yaptı. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı