Erzurum tiyatroda bölge şampiyonu

Gençler arası Tiyatro Bölge Şampiyonası Erzincan´da yapıldı. Erzurum birinci olarak Türkiye Finallerine katılma hakkını kazandı. Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu´nun sahnelediği ?İstila´ büyük beğeni topladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum tiyatroda bölge şampiyonu


Erzurum´un gençleri Tiyatro´da bölge şampiyonu oldu. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın yapmış olduğu Gençler Arası Tiyatro Yarışmaları´nda Bölge Şampiyonası Erzincan´ın ev sahipliğinde yapıldı. 
14 ilin katıldığı bölge birinciliğinde 14 oyun sahnelendi. Erzurum GHSİM Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğunun sahneye koyduğu ?İstila´ adlı oyun ayakta alkışlanırken, ipi göğüsledi. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderlerinden Fırat Altunok, Tiyatro´da Erzurum olarak bölge şampiyonu olduklarını belirterek, ?Burada amaç vatan sevgisini aşılamaktı, bunu başardık? dedi. 
Yönetmenliğini Ferhat Raşit Kına´nın yaptığı İstila adlı oyunun yapımcılığını ise Fırat Altunok üstlendi. 
Ondört ilin arasından sıyrılarak Bölge Birincisi olan Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu, 13 Mayıs´ta Ankara´da yapılacak olan Türkiye Finallerinde Erzurum´u temsil edecek. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, tiyatro topluluğunu başarısından dolayı kutlayarak, Türkiye finalleri için başarı dileklerini iletti. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı