Erzurum´da baharın müjdecisi kar çiçekleri açtı

Yüzölçümü bakımından Türkiye´nin dördüncü büyük kenti olan Erzurum´da bir uçta kış şiddetiyle sürerken, bir ucunda baharın müjdecisi kar çiçekleri açtı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da baharın müjdecisi kar çiçekleri açtı

Deniz seviyesinden bin 893 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek rakımlı yerleşim alanları arasında yer alan Erzurum´da ilkbahar ve kış, aynı anda yaşanıyor. 2 bin 287 metre rakımıyla Karayazı ilçesi zemheri olarak bilinen Şubat soğuklarına teslim olurken, Erzurum´a 114 kilometre uzaklıkta bulunan bin 275 metre yükseklikteki Oltu ilçesi ilkbaharı yaşamaya başladı. 
Doğu Anadolu´nun karasal iklimi ile Karadeniz ikliminin ılıman kuşağı arasında bulunan Oltu ilçesinde kardelen çiçekleri boy göstermeye başladı. Baharın müjdecisi olarak bilinen kardelenleri görenler hava sıcaklığının 10 dereceye yaklaştığı Oltu´nun ilkbaharı karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Öğrencisi olduğu Atatürk Üniversitesinin tatile girmesi sebebiyle Oltu ilçesindeki ailesinin yanına giden Batuhan Aydın, Erzurum´un zemheri soğuklarını yaşamasına rağmen Oltu´da baharın geldiğini söyledi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı