Erzurum´da soğuk hava etkili

Kar yağışının etkisini yitirdiği Erzurum´da, iki gündür dondurucu soğuk hava hakim. Bölgede günün en düşük hava sıcaklığı eksi 14 derece ile Ardahan´da ölçüldü.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da soğuk hava etkili

Sinan AYDIN

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu.

EN SOĞUK İL ARDAHAN OLDU

Sabah ile akşam saatlerinde Erzurum ve Erzincan´ın güney kesimleriyle Ağrı´da aralıklı kar yağışı beklendiği belirtildi. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini açıklayan Meteoroloji, vatandaşları özellikle don olaylarına karşı uyardı. Gece en düşük hava sıcaklıkları, Ardahan´da eksi 14, Ağrı ve Kars´ta eksi 10, Erzincan´da eksi 8, Erzurum´da eksi 7, Iğdır´da ise eksi 2 derece olarak ölçüldü.

142 KÖY YOLU KAPALI

Soğuk hava nedeniyle vatandaşların sokağa çıkarken sıkı giyindiği Erzurum´da, çocuklar naylonlarla kayak yaparak yarı yıl tatilinin keyfini çıkardı. 19 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Erzurum´da, ev ve iş yerlerinin çatısındaki buz sarkıtları ise tehlike oluşturmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar temizliği ve kapanan mahalle yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede toplam da 142 köy yolunun ilçelerle bağlantısının kesik olduğu açıklandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı