Erzurumlu genç hukukçuların Ankara çıkarması

Erzurumlu genç hukukçuların Ankara çıkarması

Tarih: 05.03.2024 10:10 Güncelleme: 05.03.2024 10:45
Erzurumlu genç hukukçuların Ankara çıkarması

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Ankara’da düzenledikleri ziyaret ve etkinlikle göz doldurdu. Genç hukukçular önemli isimlerin deneyim ve bilgilerinden faydalandı. 
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü Başkanı ve Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Aysima Halıcı, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri “Yüksek Yargıyla Tanışma” etkinliğinin, Ankara’daki yasama, yürütme ve yargı organlarıyla tanışma, bu mercilerin işleyişini öğrenmek, meslek büyükleriyle bir araya gelip onların tecrübelerinden faydalanmayı hedeflediğini ifade ederken, “Amacımıza ve hedefimize ulaşmak, arkadaşlarımızı mesleğimizle alakalı önemli kurumlar ve değerli isimlerle bir araya getirmek mutlu etti. Onların bize yaklaşımı ve özellikle deneyimlerini paylaşmaları da takdire şayandır. ” diye konuştu. 
Toplam iki gün süren gezilerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı, Anıtkabir, Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’ni ziyaret ettiklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü Başkanı Aysima Yüce, “Başta Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, Erzurum Milletvekillerimiz Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Türkiye Barolar Birliği Kariyer ve Mesleki Gelişim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Avukat Serdar Ülkü, Avukat Abdullah Fuat Ağaoğlu, Avukat Dilan Çeri, Danıştay Tetkik Hakimi Emine Tuba Yılmazoğlu olmak üzere birçok meslek büyüğümüzle bir araya geldik, hukuki sorularımızı sorduk ve onların mesleki tecrübelerinden faydalandık. Büyük bir özveriyle tamamladığımız etkinliğimizde bizlerden hiçbir zaman yardımını esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Hukuk Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Metin İkizler, Danışman hocamız Dr. Öğretim Görevlisi Alican Türkay, Avukat İbrahim Küçükoğlu, Baro Başkanımız Avukat Talat Göğebakan, Doç. Dr. Cem Şenol, Öğretim Görevlisi Ahmet Sürerdamar ve Öğretim Görevlisi Bahadır Kuş’ a, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı